Zo vind je overal de mooiste wandelroutes

door

Wandelroutes, we zijn er gek op. Maar het is altijd een uitdaging om de juiste te vinden. Soms zoek je uren lang de perfecte wandelroutes, maar kom je er tijdens een wandeling achter dat het bij lange na niet is wat je écht zocht. De mooiste wandelroutes zijn toch vaak de routes die je via-via of van bekenden getipt krijgt. Of natuurlijk via ons. En daarom hebben we nu weer de gouden tips voor je om áltijd de mooiste wandelroutes te vinden.

Komoot app wandelroutes

Wat zijn de mooiste wandelroutes?

Laten we eerst beginnen met het iets te nuanceren, want wat zijn nu daadwerkelijk de mooiste wandelroutes? De een vindt een korte en vlakke wandeling helemaal geweldig, terwijl de ander juist wat meer uitdaging wil hebben. Vaak bestaat daarom de perfecte wandeling niet voor iedereen. Wel zijn er altijd wandelroutes die iedereen mooi vindt, zoals Radio Kootwijk, Gorges du Verdon, Wolfsschlucht, Grand Canyon en noem het maar op. Zo merk je maar weer dat een wandelroute persoonlijk is en aan moet sluiten aan de wensen van de wandelaar.

Zo vind je de meest geschikte wandelroutes

Wij maken tegenwoordig eigenlijk altijd gebruik van Komoot. Komoot is de outdoor routeplanner die de best aansluitende route voor jou samenstelt. En of dat nu een mountainbike, (race)fiets, wandel of hardloop route is, je hebt het (letterlijk) allemaal in de hand. De mooiste wandelroutes zijn degene die je getipt hebt gekregen en waar je vol vertrouwen aan begint. Je wil misschien niet teveel vooraf weten, maar een bepaalde vorm van zekerheid is altijd fijn.

mooiste wandelroutes zoeken

De kracht van de community

De kracht achter Komoot is de actieve community. Een community die net zoals dat jij bent, erg geïnteresseerd is in outdooractiviteiten. En het mooie daarvan is dus dat je de mooiste routes, verhalen en tips krijgt van de community. Zo kan je dus eenvoudig wandelroutes zoeken in heel de wereld en op basis van kennis van Komoot en de community jouw perfecte tocht plannen. Een tocht plannen in de Alpen, Amerika, in de Achterhoek of gewoon bij jou in de buurt is nog nooit zo makkelijk geweest.

Inspireren en navigeren

Vooraf kan je aangeven dat je graag geïnspireerd wil worden door de community of dat je zelf een route wil plannen. Een ‘simpele’ route van A naar B wordt zelfs een feestje met Komoot. Zo krijg je tips over wat er in de buurt te zien is of kan je kiezen voor een alternatieve route die bijvoorbeeld over een andere ondergrond loopt. Toch een kleine detour? Dan sleep je heel eenvoudig jouw route gewoon iets anders en krijg je meteen inzicht in de verandering in jouw route.

Weet wat je te wachten staat

Dankzij de Komoot app weet je voortaan bijna volledig wat je te wachten staat. Het aantal in hoogtemeters en kilometers worden eenvoudig aangegeven, samen met een tijdsindicatie. Je krijgt zelfs te zien wat de ondergrond van jouw tocht is. Dus liever iets minder asfalt, dan kan je eenvoudig wat alternatieven vinden. Maar naast de afstand en het terrein, kan je ook super easy de berghutten, restaurants, openbaar vervoer mogelijkheden, bezienswaardigheden en nog veel meer vinden. Een klein ommetje lopen is nu totaal niet erg meer, omdat je weet waar je het precies voor doet. En ook verdwalen zit er niet meer in. Of je onderweg een hert of ander dier tegenkomt, dat kan Komoot helaas nog niet voorspellen.

Mobile first

Hoewel we liever de meeste wandelroutes lopen zonder onze telefoon in de hand, is Komoot wel echt een app waar je een uitzondering voor maakt. Je komt werkelijk echt op andere en mooie plekken. Helemaal op onbekend terrein kan je heel eenvoudig vooraf wat routes plannen en inzien. Daarnaast weet je tijdens een wandeling ook of je wel echt dat paadje kan nemen of dat je ook links of rechtsaf kan slaan. Zo ontdekten wij bijvoorbeeld bij de Drei Zinnen dat je de drukte volledig kan omzeilen door een iets andere route te kiezen. Downloaden die je eenvoudig in de App- of PlayStore of je gaat gewoon naar komoot.nl

Vind, plan en deel avonturen met komoot!
Bespaar € 8,99 – download gratis een regiopakket met offline kaarten! Ga naar www.komoot.nl/g en voer deze code in: THEHIKE2021

De code is in te wisselen tot en met 31-12-2021 en geldig voor een regiokaart naar keuze. Alleen geldig voor nieuwe Komoot gebruikers.
AccessoiresTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.