South Kaibab Trail – Grand Canyon

door

De Grand Canyon staat bekend als een van de zeven natuur wereldwonderen. Niet gek ook, want het wereldwonder ziet er surrealistisch uit en is immens groot. De echte hiker moet hiervoor natuurlijk naar Arizona in Amerika afreizen om dit wereldwonder te trotseren. Omdat het een wereldwonder is, is het ook een soort van de moeder der hikes. Vanuit de South Rim zijn er ontzettend veel hikes te maken. Een overzicht vind je hier. Maar voor de gevorderde hiker is de South Kaibab Trail een echte aanrader.

Yaki Point

Je begint de South Kaibab Trail bij Yaki Point. Yaki Point is niet per auto te bereiken, dus moet je een gratis shuttlebus nemen. Dat er geen auto’s komen, zorgt ook voor minder mensen. En dat komt goed uit, want Yaki Point leent zich perfect voor een romantische zonsopkomst of -ondergang. Daarnaast begint er een van de mooiste en langste hikes van de South Rim.

South Kaibab Trail

De South Kaibab Trail is een hike voor gevorderde hikers. Afhankelijk van hoe ver je wilt en kunt hiken, kun je de afstand bepalen. Helemaal naar beneden, waar de Colorado river stroomt is ruim 10 kilometer. Wil je naar de Phantom Ranch, dan hike je 15,9 kilometer enkele reis. Je daalt dan 1480m af. Het wordt daarom ook niet aangeraden om binnen één dag af te dalen en weer omhoog te hiken. Je kunt daarom perfect overnachten bij bijvoorbeeld de Phantom Ranch.

Adembenemend

De Grand Canyon is adembenemend en dat zie je volop vanaf deze trail. Wat je aan de rand van de Grand Canyon niet kan zien, zie je hier wel en van dichtbij. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar je elke keer weer een andere aardlaag ziet. Daarnaast zijn de uitkijkpunten ook om de ezels te ontwijken. Deze trail wordt namelijk nog gebruikt om met ezels af te dalen. Let daar dus goed op, want er gelden verschillende regels bij het passeren van de ezels.

Rustpunten

Langs de South Kaibab Trail zijn geen drinkwaterpunten. Het is daarom erg aan te raden om voor de afdaling minimaal 2 liter water per persoon mee te nemen. Wel zijn er enkele rustpunten onderweg. Deze punten kan je ook makkelijk gebruiken als ijkpunt om weer terug naar boven te gaan. Wil je niet langer dan één dag onderweg zijn? Ga dan niet verder dan Skeleton Point. Er wordt aangeraden om tijdens de zomermaanden niet vol op de dag te hiken, de South Kaibab Trail biedt vrijwel geen schaduw. Mocht je dat wel doen, ga dan niet verder dan Cedar Ridge. In de winter daarentegen is het bovenste gedeelte van de trail extreem ijzig.

  • Ooh-Aah point; 1,44 kilometer (enkele reis)
  • Cedar Ridge; 2,4 kilometer (enkele reis)
  • Skeleton Point; 4,8 kilometer (enkele reis)

The only way is up

Omdat de trail erg steil is en er geen waterpunten zijn, wordt het aangeraden om niet via de South Kaibab omhoog te hiken. Indien je helemaal beneden bent, kun je beter de Bright Angel Trail nemen. Mocht je op een rustpunt weer omhoog willen, dan is er geen andere optie dan terug omhoog gaan. Een ronde kan je alleen maken als je helemaal naar beneden gaat.

DagtochtNationale parkenNatuurgebiedenNoord-AmerikaTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.