Zo vind je de mooiste wandelroutes dichtbij huis

door

Wandelroutes hebben we in alle soorten en maten. Van een thru-hike die wel duizenden kilometers kan zijn, tot een huttentocht, een wandeling door een mooie nationaal park of gewoon een mooi blokje om. We geven je de mooiste tips en inspiratie in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Maar hoe vind en maak je nu de mooiste wandelroutes dichtbij jouw huis? We helpen je een eindje op weg.

Komoot wandelroutes dichtbij huis Komoot app

De mooiste wandelroutes dichtbij huis vinden

Vroeger waren er nog tijden dat je een wandelkaart kocht van een bepaald gebied, om zo een wandeling uit te stippelen. Wij gebruiken overigens nog steeds een wandelkaart als we de bergen in gaan, want soms is het écht handig. Bijvoorbeeld als jouw telefoon snel door de batterij heen gaat of als je gewoonweg even geen bereik hebt. Gelukkig is dat laatste geen punt meer, zolang je een bepaalde regio hebt gedownload. In Nederland zijn er overigens ook kaarten met knooppunt-wandelingen. Een route vinden en plannen is in dat opzicht niet echt moeilijk, maar hoe weet je nu of de uitgestippelde wandelroutes dichtbij huis wel een beetje tof zijn?

User generated wandelroutes vind je ook dichtbij huis

Het mooie aan een community is dat je van elkaar kan leren en een gedeelde passie met elkaar gemeen hebt. In het geval van wandelen of hiken, is het fijn om elkaar te inspireren met bijvoorbeeld wandelroutes en gear. Met de Komoot app heb je voortaan álle wandel- en fietskaarten én de outdoorcommunity in jouw zak. Een account aanmaken is simpel en vervolgens kan je jezelf helemaal laten gaan. Plan een mooie wandel- of mountainbike route óf zoek er juist een op. Het opzoeken van een mooie route is overigens heel chill. Zo word je geïnspireerd door routes die andere Komoot-members hebben gemaakt en weet je precies wat de bezienswaardigheden zijn. Check ook onze Komoot routes!

Een extra blokje om

Nadat wij kennis hebben gemaakt met de Komoot app, kwamen we erachter dat er véél meer routes in de buurt zijn, dan we in eerste instantie ooit voor mogelijk hebben gehouden. Ook worden er tips gegeven over de mooiste uitzichten, bezienswaardigheden of waar je het lekkerste hapje of drankje kan nuttigen. Heb je zelf een mooie route of een toffe aanrader? Dan kan je dat uiteraard ook eenvoudig toevoegen aan Komoot en help je de andere gebruikers. In principe is Komoot gratis, maar als je meer kaarten beschikbaar wil hebben, betaal je een kleine fee. Alles werkt op jouw eigen account, zodat je een route eenvoudig kan plannen op een computer en vervolgens op jouw telefoon kan volgen.

Zoek, ontdek, plan, loop en repeat

Zie Komoot als jouw nieuwe beste wandelgids. En dankzij het gebruik maken van een goede gids, kom je niet snel meer voor verrassingen te staan. Open Komoot, zoek of plan een route en kom er direct achter wat je tegen gaat komen op een route. Zo kan het zijn dat wij als The Hike een route hebben gemaakt, maar jij hem liever iets anders loopt. Met een klik op jouw muisknop kan je de route super easy aanpassen. Misschien vind je dat de route teveel over asfalt gaat, wil je ergens een stukje afsnijden of wil je sowieso een hoogtepunt zien die net van de route af ligt. Op deze manier maak je een route die volledig aan jouw wensen voldoet. Vervolgens check je via Komoot nog even het weer in de regio en je weet zeker dat jouw tocht perfect wordt. De weersverwachting is overigens alleen beschikbaar voor Premium-members.

De beste wandelapp

Naast het plannen en ontdekken van de mooiste wandeltochten, kan je er ook hele vette mountainbike trails op ontdekken. Het is dus niet alleen een wandelapp, maar een volledige app om routes te plannen en te navigeren voor outdoorliefhebbers en avonturiers. En of je nu kiest voor de mooiste wandelroutes dichtbij huis, of juist een trekking door de Alpen, Komoot doet het voorwerk alvast. Je weet meteen waar er bijvoorbeeld een strandje is, of juist een LAW (langeafstandswandeling) of misschien wel een via ferrata. Zo weet je dus precies waar je naartoe moet gaan en welk deel je misschien extra moet nemen. Een ander groot voordeel is dat je met Komoot ook jouw route kan tracken. Dus telefoon aan, wandelen en achteraf terug kijken hoeveel kilometer, hoogtemeters en hoe lang je erover hebt gedaan. Komoot is gratis te downloaden voor iPhone en Android en zonder download te gebruiken via jouw browser.

Vind, plan en deel avonturen met komoot!
Bespaar € 8,99 – download gratis een regiopakket met offline kaarten! Ga naar www.komoot.nl/g en voer deze code in: THEHIKE2021

De code is in te wisselen tot en met 31-12-2021 en geldig voor een regiokaart naar keuze. Alleen geldig voor nieuwe Komoot gebruikers.
AccessoiresTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.