5 hikes voor de echte thrillseeker

door

Ben je uitgekeken op het vlakke uitzicht in het platte Nederland en wil je weleens wat anders? Dat kan. Onderneem een tripje naar het buitenland en kies daarbij voor een van deze vijf (letterlijk) adembenemende locaties. Let op: niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Dit zijn hikes voor de echte thrillseeker onder ons.

Trolltunga – Noorwegen

Trolltunga: ‘de tong van de trol’, zo wordt deze uitstekende rotsformatie genoemd. Geen vreemde naam, want zo ziet het er ook wel uit. De hike ernaartoe is ongeveer 12 kilometer lang. Dat is niet super lang, maar door het hoogteverschil doe je er toch zo’n 4 tot 5 uur over. Maar de beloning is de moeite waard. Eenmaal op de rots bevind jij je op 700 meter hoogte boven het meer Ringedalsvatnet in Skjeggedal. Uiteraard biedt dat een geweldig uitzicht, maar pas op, want de valhoogte liegt er niet om. Houd er ook rekening mee dat de terugweg nog een keer 12 kilometer lang is. Begin dus op tijd en neem voldoende eten en drinken mee.

hikes voor de echte thrillseeker-Credits Benjamin Davies-332625-unsplash

El Caminito del Rey – Spanje

De spannende hike van El Caminito del Rey loopt van Álora naar Campillos, door de El Chorro kloof. De vertaling van El Caminito del Rey is ‘het kleine pad van de koning’. Klinkt lief, maar is het niet. Het kleine pad is, met een lengte van ongeveer 3 kilometer en een breedte van 1 meter, inderdaad klein te noemen. Zeker omdat het pad op sommige delen vroeger slechts uit een paar smalle, metalen balken bestond, die waren bevestigd aan de steile kliffen boven een rivier. In 1992 werd het pad gesloten, omdat het te gevaarlijk werd. In 2015 is de route opnieuw toegankelijk gemaakt voor publiek. Daar zijn uiteraard wel wat restauratie-activiteiten aan vooraf gegaan. Ondanks dat het pad nu een stuk veiiger is, is de omgeving zeker niet minder spectaculair. Op diverse plekken zijn glazen vloerdelen aangebracht, zodat je 100 meter de diepte in kunt kijken. Maar het meest spectaculair is het stuk over de hangbrug die jou over de gapende diepte van de Gaitanes kloof voert.

Horsehoe Bend – USA

Een van mijn persoonlijke favorieten is Horseshoe Bend, Arizona. De naam is niet zo bekend, maar foto’s van dit natuurlijke hoefijzer zijn dat des te meer. Grote kans dat je ooit een foto hebt gezien op Pinterest, Instagram of een Facebook-feed van een van je vrienden. Sterker nog: de achtergrondfoto van deze website is er eentje van Horseshoe Bend. Ondanks dat de wandeling ernaartoe zo weinig voorstelt, is de view over dit natuurwonder fenomenaal. Je kunt helemaal lopen tot de rand van de afgrond, waar overigens nergens een hekje te bekennen is. Vanaf daar kijk je zo’n 300 meter recht naar beneden. Wat je daar ziet, zijn de wanden van ontzettend steile kliffen en de immense kracht van de natuur, genaamd de Colorado river.

hikes-voor-de-echte-thrillseeker-Horsehoe bend-The Hike2

Triftbrücke – Zwitserland

Een van de oudste hutten in de Urner Alpen is van de Schweizer Alpen-Club SAC, genaamd de Trifthütte en gelegen op 2520 meter hoogte. De wandeling ernaartoe duurt ongeveer 5 tot 6 uur en is niet makkelijk. De toegangsweg wordt gevormd door de Triftbrücke. Deze Zwitserse brug staat bekend als één van de hoogste én de nummer 1 langste hangbruggen in Europa (die geschikt zijn voor voetgangers). Met een hoogte van 100 meter en een lengte van 170 meter zweeft de brug boven de Triftgletsjer. Heb je hoogtevrees, sla deze brug dan maar even over. Tenzij je die angst graag wilt overwinnen, dan is het een aanrader.

Mount Hua Shan – China

Last but not least, Mount Hua Shan is toch wel de absolute nummer 1 als het gaat om hikes voor de echte thrillseeker. Hua Shan is een van de vijf heilige bergen in China en heeft daardoor een grote rol in de taoïstische traditie van het land. De berg bestaat uit meerdere toppen. De noordelijke top is de laagste en vrij makkelijk te beklimmen. De andere drie toppen daarentegen zijn een ander verhaal. Deze toppen zijn enkel en alleen te bereiken via steile trappen. En met steil bedoel ik ook écht steil. De meest zuidelijke route van de Mount Hua Shan staat zelfs bekend als ‘The World’s Most Dangerous Hiking Trail’. Niet gek als je kijkt ‘the Plank walk’. Dit is een stuk van de hike, bestaande uit alleen een paar simpele, houten planken, vanwaar je 2000 meter de diepte in kijkt. Whaaaa! Levensgevaarlijk!

Hua-Shan-Hike-Trail-4
AlpenAziëDagtochtEuropaNoord-AmerikaNoorwegenScandinaviëSpanjeTheHike.nlToplijstenTrekkingVerenigde StatenWandelroutesZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.