De hiking trail der hiking trails: Hua Shan

door

Zoals de titel al wel doet vermoeden, de Hua Shan is geen trail voor beginners. Sterker nog, het is waarschijnlijk de nummer 1 als het gaat om meest avontuurlijke hikes in de wereld. De zuidelijke route van de Mount Hua Shan wordt ook wel ‘The World’s Most Dangerous Hiking Trail’ genoemd. En dat is natuurlijk niet zomaar. Je loopt een deel van deze route boven een afgrond van ruim 2000 meter. Over eenvoudige houten planken.

Mount Hua Shan

De Hua Shan berg ligt vrij centraal in China en kent meerdere toppen. Van vrij eenvoudige, tot de eerder genoemde meest gevaarlijke ter wereld. Hua Shan is een van de vijf heilige bergen in China en wordt daarom ook als pelgrimsroute gezien. De top van de Hua Shan was ooit een pelgrimsoord, waar nu nog steeds de tempels van te bezoeken zijn. Vroeger vielen er vele Pelgrims tijdens de klim naar beneden, waardoor er meer pelgrims de top niet dan wel haalden. Tegenwoordig is de kans een stuk kleiner om eraf te vallen, want je kan jezelf overal zekeren. Overigens is dat niet het enige probleem. Het weer kan er binnen no-time omslaan naar extreme kou, wind en neerslag.

Hua-Shan-Hike-Trail-1

Thrillseekers

Het echte pelgrimsoord gehalte is tegenwoordig iets afgenomen, al zou je de Hua Shan tegenwoordig een pelgrimsoord van thrillseekers kunnen noemen. Als je last hebt van hoogtevrees is dit zeker niet jouw pakkie-aan, maar de trail is momenteel wel een stuk toegankelijker dan vroeger. Thrillseekers kwamen sinds 2007 massaal op deze trail af, vanwege een artikel van Rick Archer. Hij noemde de Hua Shan trail the most dangerous in the world. Door de diverse foto’s en video’s van het gevaarlijkste gedeelte van de route, maakte de wereld kennis met Hua Shan.

Hua-Shan-Hike-Trail-3

Hiken

Hebben we je enthousiast gemaakt? Erheen gaan is relatief eenvoudig. Je vliegt naar Xi’an, waarna het nog een trip is van ongeveer 150 kilometer naar het plaatsje Huayin. Vanuit daar kan je beginnen aan de verschillende routes naar de top. Is het toch iets te heftig voor je? Dan hebben we nog 4 trails voor echte thrillseekers uitgezocht.

Hua-Shan-Hike-TrailHua-Shan-Hike-Trail-2

AziëBergenTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.