SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen is een reisorganisatie voor natuurliefhebbers, door natuurliefhebbers. De eigen reisleiders en experts bedenken, ervaren en begeleiden alle reizen zelf. En begrijpen als geen ander het gevoel van buiten zijn en de natuur ervaren. Of dat nu een huttentocht in de Dolomieten, een trektocht door de Vogezen, een mooie wandeling door Nederland of een workshop is.

Een reis met SNP Natuurreizen is even helemaal één met de natuur

De natuur kan ontspannen en verfrissen, maar ook uitdagen en verbazen. Tijdens een van de SNP Natuurreizen kan je het zelf ervaren tijdens een van de talloze huttentochten in de Alpen of Dolomieten, een fietsvakantie langs de Ostseeradweg, een wandeltocht langs Hanzesteden, een vogelreis naar Bialowieza of een gevarieerde outdoorweek met het hele gezin. Soms zijn ze avontuurlijk, vaak actief, maar altijd kleinschalig, enthousiast en respectvol.

De Dachstein in de zomer met SNP Natuurreizen
Foto © SNP Natuurreizen – Coen Weesjes

Een positieve impact op het klimaat

We begrijpen ook dat een onvergetelijke reis niet per se betekent dat je in het vliegtuig moet stappen. Niet alleen door jouw horizon te verbreden, maar ook omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat we een positieve impact kunnen hebben op het klimaat, de natuur en de cultuur van onze bestemmingen. Dat is wat ze van een echte reiziger verwachten. Dat is wie SNP is. Reizen zit in onze natuur.

Waarom op reis met SNP?

Bij SNP Natuurreizen heb je een breed scala aan keuzes uit actieve reizen naar unieke bestemmingen. Net als jij hechten ze veel waarde aan respect voor de natuur en de lokale bevolking. Daarom zijn ze altijd op zoek naar unieke en inspirerende reisbestemmingen, ver weg van de massa.

Je verblijft in kleinschalige accommodaties, zoals lokale hotels, pensions en guesthouses. Voordat SNP Natuurreizen een accommodatie selecteert, bezoeken de regio-experts deze altijd zelf om er zeker van te zijn dat je verblijf onvergetelijk zal zijn.

Je kiest voor een duurzame reisorganisatie met een duurzaam reisprogramma. Vanuit de achtergrond met aandacht voor het milieu vinden ze het vanzelfsprekend om aandacht te besteden aan de kwetsbaarheid van onze planeet.

Foto © SNP Natuurreizen – Tim Knol

De beste reisinformatie

Als je individueel reist, ontvang je uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie. Hierin vind je informatie over de lokale natuur, cultuur, geschiedenis en tips voor restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving. Daarnaast krijg je een gedetailleerde routebeschrijving voor je fiets- of wandelreis, of kun je de route volgen via de SNP Route App.

Ga je mee met een groepsreis, dan ga je het avontuur aan in kleine groepen, met gelijkgestemde reizigers. Natuurlijk krijg je deskundige begeleiding tijdens je reis. Je kiest voor een betrouwbare en kwalitatieve reisorganisatie met een bewezen staat van dienst in het verzorgen van unieke natuurreizen. 

Kaartlezen met SNP Natuurreizen
Foto © SNP Natuurreizen – Cecile Mestrini

Yomads by SNP

Het beste van SNP, maar dan voor 30’ers en 40’ers die van een beetje uitdaging houden. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe label Yomads.

Je kunt onder meer kiezen uit een wielrentrip in het Spaanse fietsparadijs Girona, hiken langs kliffen en spectaculaire kustlijnen op knalgroen Madeira, of een trekking langs verscholen boswachtershuisjes in de Franse Mercantour.  

Stuk voor stuk reizen om op je bucketlist te zetten, of, als het even kan, zo snel mogelijk weer weg te strepen!

Duurzaamheid is de identiteit bij SNP Natuurreizen

Duurzaamheid is een term die tegenwoordig veel bedrijven, ook in de reisbranche, gebruiken. Er worden sustainabilitymanagers aangesteld, assortimenten worden uitgebreid met verantwoorde producten en reclamecampagnes zijn doorspekt met termen als duurzaam, puur, eerlijk en groen. SNP maakt de zorg voor de wereld, zowel nu als in de toekomst, niet zomaar een marketingpraatje. Het is de reden waarom ze de reisorganisatie ooit zijn gestart. En zelfs na bijna 40 jaar zit het nog steeds in het hart van alles wat ze doen. Niet omdat SNP Natuurreizen per se de groenste wil zijn, maar omdat het nog steeds de identiteit is.