Slaapzakhacks tegen een te koude nacht

door

Voor veel mensen gaat er niets boven kamperen. Heerlijk slapen in de buitenlucht. Maar het slapen in de buitenlucht is niet altijd geschikt. Soms is het gewoon te koud. Vaak ligt dat eraan dat jouw slaapzak eigenlijk niet helemaal aan jouw wensen voldoet. Daarvoor kan je onze tips raadplegen over het kopen van een slaapzak. Wil je liever geen nieuwe slaapzak kopen, maar met wat simpele slaapzakhacks toch een warmere nacht hebben? Dan hebben we hier de tips voor je!

Slaapzakhacks tegen een koude nacht

Zorg voor de juiste slaapzak

Koop een slaapzak die precies aan jouw wensen voldoet. En inderdaad, het kan zijn dat je meerdere slaapzakken nodig hebt. Voor bijvoorbeeld een winterovernachting heb je een heel andere slaapzak nodig dan in de zomer. Maar zelfs de zomer in Noorwegen is weer heel anders dan die in Italië.

Warm de slaapzak in

Als je koud jouw slaapzak in gaat, krijg je het ook niet snel warm. Heb je het té koud, neem dan nog even een warme douche, drink iets warms, ben nog even extra actief of trek eerst nog wat warme kleding aan.

Gebruik de slaapzak goed

Je hebt verschillende soorten slaapzakken. En elke slaapzak heeft zijn eigen werking. Het is vaak veel romantischer om de slaapzak open te ritsen en knus tegen elkaar aan te liggen, maar je verliest heel veel warmte. In een koude nacht is het dus veel warmer als je alleen in jouw mummy slaapzak ligt. Trek de capuchon ook goed aan, want zo verlies je veel minder warmte.

Ondergrond

Lig je met jouw matje op de koude grond, dan trekt de kou al snel op. Zorg er dus voor dat je een slaapmat of luchtbed hebt die goed isoleert. Of leg er in geval van nood een reddingsdeken onder. Over het algemeen is het zo; hoe hoger je ligt, hoe warmer het is.

Kruik

Heb je snel last van koude voeten, dan kan een warme kruik de oplossing voor jou zijn.

Kleding

Draag een laag kleding aan als het te koud is. Een onderlaag van thermokleding zorgt ervoor dat je het heerlijk warm hebt in de nacht. Is het toch nog iets te koud, trek dan nog een laag aan en zet eens een muts op. Veel warmte gaat namelijk verloren via het hoofd.

Lakenzak

Heb je een lakenzak bij je, dan is het een goed idee om deze in jouw slaapzak te stoppen. Het zorgt ervoor dat jouw slaapzak langer mee gaat en minder vies wordt. Maar bovenal zorgt het voor een extra isolatielaag.

Onderhouden

Zoals alles in het leven, heeft ook een slaapzak de juiste onderhoud nodig. Zorg ervoor dat je hem eens wast. Zo is hij minder muf en komt dons weer tot leven. Wil je het dons extra opschudden, voeg dan enkele tennisballen in de wastrommel. Deze tennisballen schudden het mooi op.

Slaapzakhacks

BergenTheHike.nlTrekkingVeiligheid

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Nee hoor, een thermo laag in een slaapzak is geen goed idee. De laag isoleert namelijk je lichaamswarmte en houdt deze vast waardoor je slaapzak niet opwarmt. Het beste is dus om zo weinig mogelijk kledij te dragen in je slaapzak. Kruip enkel met ondergoed aan in je slaapzak en je zal merken dat je heel snel warm hebt.

    Beantwoorden
  • Ik zou ook een een handdoek of iets dergelijks op je luchtbed leggen om kou tegen te houden

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.