Photo by Alex Gorham on Unsplash

Waarom je altijd een lakenzak in jouw kampeeruitrusting moet hebben

door

We gaven je al wat tips over welke slaapzak je nu eigenlijk moet kopen voor welke situatie. In die tips stond ook dat lakenzakken een must have zijn. We leggen je uit waarom een lakenzak niet in jouw kampeeruitrusting mag ontbreken.

Lakenzak

Lakenzakken zorgen voor vele voordelen. Zo kan je langer en meer genieten van jouw slaapzak. Je kan langer van jouw slaapzak genieten, omdat je in jouw lakenzak ligt en niet in jouw slaapzak. Dit betekent dus ook dat je jouw slaapzak veel minder vaak hoeft te wassen. De slaapzak gaat in dat geval dus veel langer mee. Je kan ook meer genieten van jouw slaapzak, omdat een lakenzak voor een extra laag isolatie zorgt. De comforttemperatuur kan dus met enkele graden naar beneden, waardoor je bij lagere temperaturen kan genieten van eenzelfde slaapzak.

Comfort

Lakenzakken zorgen ook voor comfort op verschillende vlakken. Zo zijn er dikkere lakenzakken, die ervoor zorgen dat je nog iets zachter ligt. Verder zijn er voornamelijk hygiënische comfort redenen van lakenzakken. Tijdens een huttentocht lig je in een lakenzak, zodat je heerlijk in jouw eigen slaapzak ligt. Je kan dan verder de deken van de hut gebruiken. Een kussen hoef je eveneens niet mee te nemen, want vaak zit er een kussenzak vast aan de lakenzak. Is het verder te warm om in jouw slaapzak te liggen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon alleen in jouw lakenzak liggen.

Voordelen

  • Hygiënisch
  • Extra isolatie
  • Slaapzak minder vaak wassen
  • Lichtgewicht voor tijdens een huttentocht
  • Comfort

Aanschaffen

Uiteraard zijn er lakenzakken in diverse soorten en maten. Ons advies is om er één te kopen die lichtgewicht is, zodat je hem makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Koop er een van een materiaal dat makkelijk te wassen is. En de laatste tip; koop er een die perfect aansluit op jouw lichaam. Lakenzakken kopen doe je hier.

Lakenzak-2

AccessoiresBergenHuttentochtTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Nog enkele aanvullingen. Een lakenzak kan uit diverse stoffen bestaan (zijde, katoen, fleece). Zijde is lichter en compacter maar duurder dan katoen. Fleece wordt vooral gebruikt voor extra warmte (niet om het ‘comfortabeler’ te hebben), verwacht er echter geen wonderen van (de upgrade is max. 5 graden in de warmste versie, zeker niet meer). Een lakenzak met een kussen aan heb ik nog niet gezien in de gewone buitensportzaak, en lijkt me niet iets voor in de rugzak. Een kussen is altijd aanwezig in berghutten waar het gebruik van een lakenzak overigens verplicht is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.