Foto: Red Hat Factory

Dit zijn de tofste wandelgebieden van Noorwegen

door

Dat Noorwegen uitstekend geschikt is om te wandelen en te hiken hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Het land zit tjok vol met de mooiste Nationale Parken en outdoor gebieden. Het is niet voor niets dat er in Noorwegen een aantal van de mooiste wandel gebieden van Europa, en misschien wel de wereld liggen. Wij selecteren de tofste wandelgebieden van Noorwegen die je zeker eens zou moeten checken!

Dit zijn de mooiste wandelgebieden van Noorwegen

Jotumheimen

Dit gebied maakt deel uit van het Jotumheimen Nationaal Park en is gelegen in het zuiden van Noorwegen. Dit gebied is enorm populair onder wandelaars en hikers. Niet voor niets overigens, de 29 hoogste pieken van Noorwegen liggen in dit gebied! Het meest bekende pad, het Besseggenpad, is zeker de moeite waard!

Preikestolen

Deze hike is uitgekozen als de hike met een van de meest spectaculaire uitzichten van de wereld! Een hike met een uitkijk van 604 meter boven het fjord. Moeten we nog meer zeggen?

Foto: Pierre Bouillot

Hardangervidda

De Hardangervidda is het grootste bergplateau van Europa. In deze streek kan je een van de grootste Noorse gletsjers vinden. Ook dit gebied is grotendeels beschermd en bestempeld als Nationaal Park. Er zijn routes in overvloed, wandelaars en hikers kunnen hier hun geluk niet op.

Rondane

Het oudste Nationale Park van Noorwegen heeft maarliefst tien pieken die hoger zijn dan 2.000 meter! Naast de nodige hike routes is dit park uitstekend geschikt voor het spotten van wilde rendieren. Er leven hier grote kuddes die zich regelmatig laten zien. Naast bergtoppen zijn er in dit park ook moeraslanderijen te bewonderen. Kortom: een heel divers park.

Foto: Erik A

Trollheimen

Volgens menig bezoeker ligt hier de mooiste route van Noorwegen. De ‘Triangle’ stuurt je via een uitgezette route naar de toppen van Trollheimen. Daarnaast zijn er enorm veel meren, die tjok vol met forellen zitten, waar je lekker langs kan wandelen. Deze bergketen wordt gezien als een van de meest gevarieerde en diverse bergketens van Noorwegen.

De Alpen van Noorwegen

Hemsedal is een klein plaatsje in Noorwegen. Het ligt tussen Oslo en Bergen en is een adembenemend skigebied in de winter. Zomers is deze plek uitermate geschikt om lekker te hiken. Er zijn zo’n twintig wandeltochten die variëren van heel zwaar tot makkelijk. Dit is een van de beste wandelgebieden van Noorwegen.

wandelgebieden van Noorwegen
Foto: Jon Flobrant

 

EuropaLangeafstandswandelingNoorwegenScandinaviëTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.