Dit zijn de tofste hikes in Europa!

door

Om de drang om te hiken en de twijfel over welke te nemen een beetje te sussen hebben we een aantal hele dikke hikes in Europa geselecteerd. Variërend van de Algarve tot aan Noorwegen, deze hikes moet je hebben geprobeerd!

De mooiste hikes in Europa

Seven Hanging Valleys Trail

Deze hike kan je vinden in de Algarve, in de gemeente Lagoa om precies te zijn. Dit is misschien wel een van de mooiste hikes in Europa. En waarschijnlijk sowieso de mooiste in Portugal, mede dankzij de uitzichten die je op deze hike gaat zien!

Het voordeel aan deze hike is dat hij toegankelijk is voor alle leeftijden! De moeilijkheidsgraad ligt redelijk laag waardoor dit is hele ontspannen wandeling kan worden! Het enige wat je nodig hebt is een flesje water en een powerbar.

Foto: David Kohler

Plitivice Lakes

Dit is een van de aller mooiste natuurparken van Europa en hoort daarmee in de top van de mooiste hikes van Europa! Je gaat deze hike ongetwijfeld heel tof vinden! De moeilijkheidsgraad van deze tocht is een stukje hoger dan die van de Seven Hanging Valleys, maar zeker de moeite waard! Bij deze hike kan je het zo gek maken als je zelf wil, er zijn namelijk verschillende routes die qua afstand variëren van 3 tot 18 kilometer. De Plitivice Lakes liggen op zo’n 1,5 uur rijden van Zatar in Kroatië. Het nationale park is het allermooist in de lente en de zomer, dan komt het park het beste tot zijn recht.

Foto: Taneli Lahtir

El Camino Del Rey

Deze hike is prima te combineren met een city trip of zonvakantie in Malaga. De trail ligt er namelijk slechts 50 minuten vandaan! Hij is 8 kilometer lang, maar als je het te warm of te zwaar vindt, kan je op verschillende plekken afwijken van het pad en een wat minder zware route kiezen.

Foto: Alejandro Luengo

The Kjeragbolten

Om een beetje te variëren en af te wijken van de plekken waar het enorm warm kan worden, hebben we een hike geselecteerd die in het noorden van Europa te vinden is. Kjeragbolten ligt, zoals de naam al een beetje verraad, in Scandinavië. In Noorwegen om precies te zijn. Deze hike wordt gezien als een van de meest spectaculaire hikes in Europa. Zoals we van Noorwegen gewend zijn liegen de uitzichten er niet om! Deze hike duurt ongeveer 6 uur, afhankelijk van hoe snel je wandelt en hoe vaak je stopt uiteraard.

Foto: Robert Bye

Pico De Arieiro

De laatste wandeling in onze selectie van hikes in Europa is een hike op een eiland. Ook dit is een hele toffe om te combineren met een zonvakantie. Dit is tevens een van de spannendste hikes in Europa die je zou kunnen doen. Het weer op Madeira is meestal perfect voor hiken, niet te warm en niet te fris. Ondanks dat deze hike maar 2 kilometer is, ben je toch een uurtje of 5 onderweg. Goede wandelschoenen zijn een must bij deze hike!

Hikes
Foto: Adam Smigielski
AlpenBergenDagtochtDolomietenEuropaScandinaviëTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.