Recept voor healthy power bars

door

Power bars of energierepen zitten zoals je van de naam zou verwachten vol energie, maar ze zijn vaak niet heel gezond. Gelukkig hebben we een heel lekker recept gevonden die het beste van alle werelden heeft; het is lekker, makkelijk te maken, gezond en zit boordevol energie. Nog een voordeel is dat het snel klaar is en dat je er de hele week van kan genieten.

Power bars

Energierepen zijn er in alle vormen en maten. Dus ook de zelfgemaakte energiereep kan je oneindig mee variëren. In dit recept maken we gebruik van havermout, want dat is lekker voedzaam. En perfect geschikt voor een energiereep, maar we hebben er ook wel eens een muesli van gemaakt. Uiteraard kan je ook speltvlokken of iets anders gebruiken. Dus doe er vooral lekker in waar je zelf zin in hebt.

Power bars ingrediënten

Onderstaande ingrediënten zorgen voor een gegarandeerd succes, maar wees vrij om te variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat noten of pindakaas toe.

Basis:
5 rijpe bananen
200 gram havermout
100 gram superfruit & pitten mix (of gebruik alleen cranberry’s)
50 gram pompoenpitten
25 gram kokosrasp
25 gram cranberry’s
50 gram pure chocolade (om het extra lekker te maken)

Benodigdheden:
Oven
Bakpapier
Pannetje
Lepel
Vork

Bereiding:

Zorg dat de oven is voorverwarmd op 180 ˚C.
Prak de 5 bananen met een vork.
Voeg de havermout, superfruit, pompoenpitten, kokosrasp en cranberry’s toe aan het bananenprakje.
Meng alles tot één geheel.
Doe het gehele mengsel op een bakplaat met bakpapier.
Plet het mengsel tot een egaal geheel en snijd er zoveel stukken uit als gewenst (ik koos voor 12 stuks).
Zet het in de oven en bak in 20 minuten gaar.
Haal uit de oven en smelt de chocolade au bain-marie.
Als de chocolade volledig is gesmolten doe je op elke power bar een laagje.
Laat het geheel afkoelen (en de chocolade stollen) en eet smakelijk!

Mocht je het weerstaan en de power bars niet allemaal in één keer opeten, dan zijn ze ongeveer een week goed als je ze in de koelkast plaatst.

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.