Credits: Rheinhessen

Hiken + wijnen = RheinTerrassenWeg wandelroute in Duitsland

door

Idyllische wijndorpjes, imposante kathedraalsteden en 75 kilometer aan Duitse natuur. Check, check en nog eens check. Geen idee waar we het over hebben? Laten we je dat maar eens snel vertellen. We hebben het hier over de wandelroute RheinTerrassenWeg in Duitsland. De 75 kilometer lange wandelroute brengt je van Mainz naar Worms. Onderweg word je verwelkomt met natuur en cultuur en passeer je de Rijnvallei. Deze route heeft het allemaal, historie, prachtige vergezichten en wereldberoemde wijngaarden.

Wandelroute Duitsland Rheiterrassenweg 7
Credits: Rheinhessen

Wandelroutes in Duitsland

Je bent vast bekend met het Zwarte Woud en het gebied van de Eiffel in Duitsland. Beide zijn prachtige gebieden waar je je als wandellaar als een kind in een snoepwinkel voelt. Met meer dan 200.000 kilometer aan uitgezette wandelroutes in Duitsland kom je niks te kort en is de keuze reuze. Beginner of gevorderde, dat maakt niet uit. Voor ieder is er iets geschikts te vinden en dan bedoelen we ook echt voor iedereen. Van langeafstandswandeling tot een rondje om, Duitsland heeft het allemaal. Dat wij ook fan zijn van Duitsland en hun wandelgebieden is bekend. We schreven al eerder over de langeafstandswandelingen van de Top Trails, over de mooiste dagwandeling de Dör’t Moor, het ongekende wandelparadijs Saarland en onze drie favoriete wandelgebieden in Duitsland.

Ready, set, walk

Vandaag hebben we het natuurlijk over de RheinTerrassenWeg. Je weet al dat de route 75 kilometer lang is en dat de route je van Mainz naar Worms brengt. Maar er is zeker nog meer over te vertellen. Met een gemiddelde van 15 kilometer per dag loop je deze wandelroute in Duitsland binnen vijf dagen. Met deze dagafstand heb je ook de tijd om onderweg te genieten van al het moois dat je tegenkomt, want geloof ons maar, die tijd wil je hebben. Deze wandelroute door het grootste wijngebied van Duitsland, brengt je namelijk langs idyllische wijndorpjes en imposante kathedraalsteden. De wandelroute begint in de historische stad Mainz, brengt je daarna naar Bodenheim, om te vervolgen van Nierstein naar Guntersblum, naar Osthofen en sluit af in Worms.

Van Pinot Blanc, naar Riesling, naar Silvaner in de Rheinhessen

De wandelroute van de RheinTerrassenWeg in Duitsland loopt door de Rheinhessen. Dit gebied staat bekend om de talloze wijnvelden. Wij schreven al eerder over het mooie gebied van de Rheinhessen. Ditmaal tijdens de RheinTerrassenWeg loop je dus ook weer langs velden vol wijnranken met rode en witte druiven. Deze velden zorgen voor prachtige vergezichten, kies er dus ook zeker voor om een tussenstop te maken bij een van de lokale wijnboeren voor een lekkere versnapering en om te genieten van het uitzicht. Wat ook leuk is om te weten, is dat de Rheinhessen, door de ligging, de warmste regio in Duitsland is met relatief weinig neerslag. Aangezien de locatie op een paar uur rijden vanaf Nederland en België ligt is het dus enorm geschikt voor een kort of lang verblijf. De zon opzoeken én een wandelroute volgen in Duitsland, wie had dat gedacht?

Wandelroute Duitsland Rheiterrassenweg 6
Wartturm bei Nierstein | Foto credits: Rheinhessen

Logeren bij de boer tijdens de wandelroute in Duitsland

Zoals we al eerder vertelden loop je de route gemiddeld in 5 dagen, dat betekent dat je ook ergens moet overnachten. Ben je met een camper(busje) op pad dan zijn er meerdere mogelijkheden om te overnachten bij één van de lokale wijnboeren. Zo pak je ook meteen nog wat meer van de echte Rheinhessen cultuur mee. Een win-win situatie al zeggen we het zelf. Natuurlijk is het ook mogelijkheid om te verblijven in een hotel, appartement of een studio. Wij hebben alvast een verblijf in Mainz, een verblijf in Nierstein en een verblijf in Worms voor je uitgezocht. Zo nu ben je volledig klaar voor je wandelroute in Duitsland. Bang voor blaren tijdens deze 75 kilometer lange route? Zelfs daar kunnen we je bij helpen, lees hier meer over hoe je blaren kunt voorkomen tijdens de wandeling.

DuitslandEuropaTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.