Dit zijn de top drie gebieden om te wandelen in Duitsland

door

Duitsland is een prachtige wandelbestemming. Je vindt hier vele goed gemarkeerde wandelpaden en de oosterburen zijn dan ook gek op hiken. Ook bij Nederlanders is Duitsland een zeer populaire bestemming voor een korte wandelvakantie. Veel van de paden zijn toegankelijk voor wandelaars van alle niveau’s. Dit zijn onze drie favoriete bestemmingen voor wandelen in Duitsland.

wandelen in Zuid Duitsland

Wandelen in Duitsland doe je in de Eifel

De Eifel ligt vlakbij Nederland, net over de grens in Zuid-Limburg. In dit veelzijdige middelgebergte kun je prachtige wandeltochten maken en er zijn vele routes om uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht tijdens een wandeltocht over de avontuurlijke paden langs de zandsteenrotsen van de Teufelsschlucht of maak een lange wandeling door de heerlijk geurende bossen van het Nationaal Park Eifel. Ook loopt de Moezel door de Eifel, langs deze rivier kun je niet alleen mooi wandelen, maar ook trekt deze streek veel fietsers. Wat zo bijzonder is aan de Eifel, is dat er veel bijzondere natuur te vinden is. De Hohe Acht vormt de hoogste top van de streek met 747 meter hoogte. Ben jij meer van de lange afstanden? Een bekende langeafstandswandeling in de Eifel is de 300 kilometer lange Eifelsteig die loopt tussen Aken in Noordrijn-Westfalen en Trier in Rijnland-Palts.

Zwarte Woud

Wandel jij graag midden in de natuur? Het Zwarte Woud is een indrukwekkend bosgebied dat vol staat met naaldbomen. Hier kun je vele kleine paadjes pakken en zelfs als je een route meerdere malen loopt raak je er niet op uitgekeken. Tijdens het wandelen kom je langs pittoreske dorpjes waar je geniet van een stuk ‘Schwarzwald Küche’ bij je kopje koffie of thee. Het Zwarte Woud is in ieder seizoen een bezoek waard, ook zeker in de winter, en heeft vele wandelopties, van licht tot onverwachts zwaar. De bekendste langeafstandswandelroutes zijn de Ostweg, de Westweg en de Mittelweg. Als je af en toe een weekendje naar het buitenland gaat om te wandelen, valt het aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, zodat je niet voor iedere trip stil hoeft te staan bij de verzekering.

wandelen in het Zwarte Woud

Thüringer Woud

Het Thüringer Woud is wat minder bekend bij Nederlandse wandelaars. Het middelgebergte strekt zich uit van Eisenach tot de grens met Tsjechië. Dit gigantische natuurpark heeft een oppervlakte van 170 kilometer lang bij gemiddeld 40 kilometer breed en er lopen talloze goed bewegwijzerde paden door de bossen. De deelstaat Thüringen, waar dit nationaal park ligt, wordt ook wel het Groene Hart van Duitsland genoemd. Naast het Thüringer Woud liggen er namelijk nog vier nationale parken en twee Unesco natuurreservaten in deze deelstaat. Een avontuurlijke en bijzondere wandeling om hier te lopen is de wandelroute Gipfel Wandelweg. De route loopt over de hoogste bergtoppen tot een hoogte van bijna 1.000 meter.

Hiken in Duitsland

DuitslandEuropaTheHike.nlToplijstenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.