Op vakantie naar Duitsland? Ga heerlijk wandelen door de wijngaarden van Rheinhessen

door

Rheinhessen is een ideale bestemming om vanuit Nederland en België naartoe te gaan. Dit prachtige gebied ligt namelijk op maar een paar uur rijden. Vanuit Eindhoven ben je er bijvoorbeeld in ongeveer drie en een half uur. De beste manier om dit gebied te verkennen is via de Hiwweltouren. Deze afwisselende wandeltochten glooien over het grootste wijngebied van Duitsland. Met meer dan 260 vierkante kilometer aan wijngaarden levert dit een geweldig plaatje op. Bij de verschillende wijnboeren die je onderweg tegenkomt, kun je genieten van heerlijke versnaperingen.

De wijngaarden van Rheinhessen

Prachtige wandelroutes in de warmste regio van Duitsland

In totaal zijn er negen routes die je allemaal leiden door dit gebied. Voor al deze verschillende routes met uitleg kun je hier klikken. Maar om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij er een aantal voor je verder uitgelicht. Alle Hiwweltouren zijn gemiddeld 11 kilometer lang en overbruggen een hoogteverschil van 100 tot 150 meter. Je zult dus ongeveer per route drie a vier uur onderweg zijn.

Rheinhessen
Foto: Rheinhessen

Hiwweltour Westerberg

Deze prachtige wandeling leidt door het dal van de kleine rivier de Selz naar de Westerberg en het imposante kasteel Westerhaus. In totaal is de route 11,8 kilometer lang en kom je langs meerdere Rheinhessen-steden zoals Ingelheim, Großwinternheim en Schwabenheim. Eenmaal in de vallei aangekomen kun je een hapje eten in de uilenmolen waarna je de wandeling vervolgt richting het startpunt.

Hiwweltour Aulheimer Tal

Deze route is de perfecte combinatie tussen wijngaarden, bos en weiden. Geen enkele andere tocht is zo gevarieerd als deze route die leidt naar de Flonheimer Trullo, een klein wit huisje met puntdak dat symbool staat voor de regio. De Aulheimer Tal is de langste van de Hiwwel tochten met 13,3 kilomter.

Vakantie in Rheinhessen

Rheinhessen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ideaal gebied voor wandelaars en kampeerders. Zo biedt de populaire wijnstreek de mogelijkheid om de vakantie met je camper door te brengen op de het erf van de wijnboeren. Kamperen is in dit gebied goed te doen aangezien Rheinhessen op een bijzondere geografische plek ligt en hierdoor de warmste regio van Duitsland is. Met veel zomerse dagen en relatief weinig neerslag is dit niet alleen fijn voor de toeristen maar ook de wijnbouw.

DagtochtDuitslandEuropaTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.