Dör’t Moor is uitgeroepen tot de mooiste dagwandeling van Duitsland

door

In de Duitse provincie Nedersaksen blijven we maar pareltjes tegenkomen. En dat vinden we niet alleen, want in 2021 is de wandelroute Dör’t Moor uitgeroepen tot mooiste dagwandeling van Duitsland. Deze titel krijgt een wandelroute natuurlijk niet zomaar, want in Duitsland zijn er nogal wat pareltjes te vinden. Maar volgens de bijna 40.000 stemmen die zijn uitgebracht is Dör’t Moor dit jaar de allermooiste dagwandeling van Duitsland.

Dör’t Moor

Je moet er waarschijnlijk wel even voor in de auto (of trein) stappen, want tussen de driehoek Bremen, Hamburg en Hannover vind je de Dör’t Moor wandelroute. Vanuit Utrecht ben je er in ongeveer 4 a 5 uurtjes, dus wellicht is het een beter idee om heer een (lang)weekend-trip van te maken. De naam Dör’t Moor komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, want de grofwegge vertaling is ‘door het veen’. Twee keer raden door wat voor gebied je rondloopt, precies door een prachtig veenlandschap.

Dör't Moor
Wandelroute Dör ’t Moor – veenidylle: © TOUROW, Karl-Georg Müller alias Der Schlendere

De Dör’t Moor wandelroute

De wandelroute is 10,3 kilometer lang of te lopen als variatie van 7,5 kilometer. Dat betekent dat je deze wandeling in ongeveer 2,5 a 3,5 uur helemaal kan uitspelen. Inderdaad, deze wandelroute is vrijwel volledig over vlak terrein. En dat is bijzonder, want zelden wint een vlakke wandelroute in Duitsland de felbegeerde prijs van mooiste wandelroute van het jaar.

Nordpfade

In het district Rotenburg (Wümme) ligt de Nordpfade Dör’t Moor. De regio kent vierentwintig Nordpfaden, wat de crème de la crème van de regio zijn. De Rotenburg (Wümme) regio is in de laatste jaren namelijk uitgegroeid tot een van de mooiste wandelgebieden van (Noord-)Duitsland. Denk aan wilde bossen, dalen, beken, heides, uiterwaarden, prachtige dorpjes en natuurlijk veengebieden.

Nordpfade Dör’t Moor

De 10,3 kilometer lange wandelroute neemt je mee door een van de best bewaarde veengebieden van Duitsland. Je zult jezelf verbazen over hoe veengebieden eruit kunnen zien. Maar ook hoe divers deze wandelroute is, die ook door bossen en heides loopt. Een aanrader is dus zeker om te gaan als de heide in bloei staat. Tijdens deze wandeling kom je ook een uitkijktoren tegen die een fantastisch uitzicht geeft over de omgeving en het nabijgelegen vennetje. Loop je er op een warme dag, dan is de Große Bullensee the place to be voor een heerlijke duik.

DagtochtDuitslandEuropaTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.