Waarom zelfs hardcore hikers graag in Nederland hiken

door


Veel mensen denken bij hiken aan stoere mannen en vrouwen met robuuste bergschoenen en waterdichte kleding aan, die dagenlang afzien en honderden kilometers afleggen in de meest onherbergzame gebieden. Klopt zeker, maar hoeft niet altijd. Natuurlijk kennen we in Nederland geen bergketens of oerwouden, toch is het ook hier mogelijk om een serieuze hike te maken die veel vraagt van je uithoudingsvermogen en looptechniek. Je moet misschien even zoeken naar heuvelachtige landschap, onverharde routes en weidse uitzichten… Maar ze zijn er zeker wel!

Toffe trails in Nederland

In dit artikel nemen we je mee door ons land en vertellen we je waar je interessante trails vindt waar ook de meest verstokte hiker zijn grenzen kan verleggen. En wat je kunt doen om blessures te voorkomen en het herstel te bespoedigen door bijvoorbeeld CBD te gebruiken. 

De paden op…

Je kent vast de Lange Aftands Wandelroutes (LAW). Deze zijn tenminste 150 kilometer lang en lopen kriskras door Nederland. Voordat je die alle 20 hebt gelopen ben je zeker een paar jaar verder. Samen met de Streekpaden kun je echt van de ene uithoek van ons land naar de andere hiken. Het spreekt voor zich dat deze tochten dagen kunnen duren en dat je op deze manier een unieke kijk krijgt op de verschillende gebieden die Nederland rijk is. 

Kustpad en Pieterpad

De twee langste en meest uitdagende hikes zijn die over het Kustpad en het Pieterpad. Het Kustpad is 721 kilometer lang, bestaat uit vijf delen en voert langs min of meer langs de hele Nederlandse kust. Het Pieterpad dankt zijn naam aan het Groningse plaatsje Pieterburen en loopt van daar tot Maastricht in Limburg. Als je het Pieterpad hebt voltooid heb je ongeveer 500 kilometer afgelegd langs en door pittoreske dorpjes, provinciesteden, groene weilanden, uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren en strakke kanalen. De hele route bestaat uit 26 etappes die naarmate je dichter bij het heuvelachtige Zuid-Limburg komt steeds meer van je kuiten en beenspieren eisen. Eigenlijk moet bij elke serieuze hiker de voltooiing van het Kustpad en het Pietenpad op de bucketlist staan. 

Maar er is meer

Het Kustpad en Pieterpad zijn maar twee van de 20 uitdagende hikes die ons land kent. In de Veluwe is er het Zwerfpad en de Zijperberg, in Limburg is er de Vaalserberg met z’n 322 hoge top en op de Utrechtse Heuvelrug komen we de 68 meter hoge Amerongse berg tegen. Of wat dacht je van de Dutch Mountain Trail, de zwaarste hike van Nederland? Kortom, er is nog flink wat te verkennen te voet als je een beetje weet waar je moet zijn. 

Ontspanning en herstel

Om een stevige hike vol te houden is het belangrijk dat je goed uitrust en herstelt. CBD-olie helpt je ontspannen zodat je goed slaapt. Daardoor sta je uitgerust en vol energie op en ben je klaar om kilometers te vreten. En als je een flinke hike achter de rug hebt helpt CBD-olie bij het herstel na intensieve fysieke inspanning. Je kunt het als lotion, crème of zalf ter verzachting van pijnlijke spieren smeren. In vloeibare vorm of als capsule werkt het ontstekingsremmend en versnelt daardoor het herstelproces van spieren en pezen aanzienlijk. 

EuropaGezondheidLangeafstandswandelingNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.