Credits: The Norway Trail

The Norway trail geeft je een kijkje in de adembenemende natuur van Noorwegen

door

Voor degene die nog niet bekend zijn met de schoonheid van Noorwegen schetsen we even het plaatje. Stel je maar eens voor, 95% van het land bekleed met de ongerepte natuur, elanden die voorbij lopen en een walhalla aan eilanden, fjorden, meren, bergen en valleien. Dit kun je in alle rust ontdekken aangezien het land maar vijf miljoen inwoners heeft waarvan een vijfde in Oslo woont. Daarnaast is Noorwegen zelfs 12 keer zo groot als Nederland, ja dat lees je goed. Het ‘de rust opzoeken’ menen we echt. We kunnen ons voorstellen dat je nu denkt, ja maar waar moet ik dan beginnen met het land te ontdekken. Daar hebben we gelukkig een oplossing voor, namelijk door het lopen van The Norway Trail. We vertellen je er alles over.

Ben je al enthousiast en wil je meteen je Norway Trail avontuur boeken? Groot gelijk. Je boekt dit onvergetelijke avontuur via deze website.
Waterfall Nykkjesoyfossen In Hardangervidda Mountain Plateau.
Credits: The Norway Trail

The Norway Trail

In zeven dagen tijd loop je met The Norway Trail van Kinsarvik naar Skjeggedal. Een tocht van ruim 90 kilometer waar je langs een aantal hele mooie plekken in Noorwegen komt zoals de welbekende Hardangervidda plateau en de Trolltunga. Voor die 90 kilometer hiken is het dus wel van belang dat die benen goed getraind zijn. Gelukkig sta je er niet alleen voor tijdens dit avontuur, een team van ervaren gidsen begeleid je van basecamp tot basecamp. Op deze basecamps slaap je in een tentje waardoor je echt volledig ondergedompeld wordt in de natuur.

Genieten van het Hardangervidda natuurgebied in Noorwegen

Tijdens The Norway Trail loop je een groot deel van de tocht door het Hardangervidda natuurgebied. Het Hardangervidda natuurgebied staat met zijn 8000 vierkante kilometer aan rauwe natuur bekend als de mooiste en grootste hoogvlakte van Europa en wordt ook wel gezien als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld. In de warmere maanden smelt de sneeuw die normaal gesproken het natuurgebied bedekt, wat ervoor zorgt dat er adembenemende watervallen te zien zijn. Dit levert natuurlijk weer waanzinnige plaatjes op. Het water wat door de smolten sneeuw naar beneden stroomt is overigens ook drinkbaar water. Ideaal dus tijdens de wandeltochten.

The Norway Trail
Credits: Mark de Reuver

7 dagen tijdens Norway Trail

Dag 1: Bergen – Kinsarvik (reisdag)

Dag één begint rustig, dit is namelijk de dag dat iedereen één voor één bij het basecamp Kinsarvik binnenstroomt. Heb je je vluchten geboekt vanuit The Norway Trail dan vlieg je naar Bergen waar je daarna de shuttlebus neemt naar het basecamp. Gebruik deze dag om alvast lekker om je heen te kijken, kennis te maken met de andere hikers, maar ook zeker om nog een beetje te ontspannen, morgen begint namelijk het echte werk.

Dag 2: Kinsarvik – Stavali

Vandaag ga je aan de slag, de start van The Norway Trail. Op je eerste hike dag beklim je het Hardangervidda plateau. Lopend door de bossen en langs de rivieren met de mooiste watervallen komt het besef. Je bent écht in de ruige natuur van Noorwegen. Door te genieten van de omgeving en de natuur vergeet je meteen dat je 1063 hoogtemeters hebt getrotseerd. Eenmaal op de top van het Hardangervidda plateau aangekomen kun je genieten van een adembenemend uitzicht om daarna af te laden naar Stavali. Eenmaal aangekomen in het basecamp in Stavali kunnen de beentjes omhoog.

Dag 3: Stavli – Torehytten

Wanneer je je tent hebt ingepakt, je ontbijt heb opgegeten en de wandelschoenen weer aan zijn getrokken is het tijd voor dag drie van The Norway Trail. Vandaag zit het programma ook weer vol met mooie natuur en bijzondere vergezichten. Vergeet niet zo nu en dan langs de rivieren je drinkwater bij te vullen. Twijfel je of het water drinkbaar is, raadpleeg dan altijd één van de gidsen. Zij kunnen je vertellen waar je beter wel en niet je fles kunt vullen. Opties genoeg op deze dagtocht aangezien je meerdere rivieren oversteekt. Van Stavali loop je naar Langavatnet om de berg op te klimmen naar Toreytten. De plek waar je je tentje kunt opzetten bij een prachtig meer. Dag drie zit er weer op.

Dag 4: Torehytten – Litlos

Tijdens dag vier loop je nog verder de natuur in. Hier kun je ervaren wat echte rust en stilte is. Onderweg wordt je verwelkomt met een uitzicht op de berg Harteigen. Deze beroemde berg in het Hardangervidda natuurgebied heeft een kenmerkende vorm van een hoed waardoor hij vanaf een afstand al goed te herkennen is. Via Grondalsvotni wandel je door naar Litlos. Onderweg wandel je langs ijsvelden. Voor dit deel van de tocht is het aan te raden om wandelstokken in de hand te nemen om te zorgen dat je stabiel kunt blijven lopen. De dag eindigt in Litlos waar je kunt ontspannen na weer een mooie dag van The Norway Trail

The Norway Trail
Credits: The Norway Trail

Dag 5: Litlos – Tyssevassbu

De wandeldag begint met een prachtig uitzicht op het grote meer van Kollsvatnet. Het open landschap rondom het meer geeft een bijzonder gevoel. Je voelt je namelijk echt midden in de natuur, alsof de rest van de wereld even niet meer bestaat. Na het meer doorkruis je een moerassig landschap en verschillende rivieren en meren, zoals het Nonsskorvanet. Aan het einde van deze wandeldag tijdens de Norway Trail is het belangrijk dat je je focus nog erbij hebt. De dag eindigt namelijk met een technisch stuk waar je over rotsachtig terrein en sneeuwvelden moet hiken. De gidsen staat hier overigens klaar om je te begeleiden. Na het laatste stuk van de tocht getrotseerd te hebben kun je heerlijk genieten in je slaapplek bij de Tyssevassbu shelter met een prachtig uitzicht op het Tyssevassbu meer.

Dag 6: Tyssevassbu – Trolltunga

Vandaag is het zover, het bezoeken van de Trolltunga. Maar eerst, een goed ontbijt. Wist je dat je bij The Norway Trail een Survival Food Kit kunt bijbestellen? In deze kit vind je drie maaltijden per dag zodat je vol energie de dag doorkomt. Na het ontbijt is het dan zover. Je start langs het Tyssevassbu meer om daarna via een besneeuwde vlakte bij de Trolltunga uit te komen. Hier kom je waarschijnlijk ook voor het eerst tijdens je tocht andere toeristen tegen, en dat is niet voor niks. Op het puntje van de Trolltunga ‘De tong van de trol’, kijk je namelijk richting een prachtig schouwspel van bergen en meren. Een prachtig uitzicht wat je voor altijd onthoudt. Na wat ‘sightseeing‘ is het tijd om het kamp weer op te zetten en om na te genieten van de dag.

Dag 7: Trolltunga – Little Preikestolen – Skjeggedal

Het zit er bijna op, maar je hebt nog een wandeltocht van ongeveer 13 kilometer voor de boeg. Voordat je je stappenteller weer kunt aanzetten kun je nog een laatste keer genieten van de Trolltunga. Via Trolltunga loop je naar Kleine Preikestolen. Een prachtig uitzichtpunt wat minder toeristisch is dan Trolltunga, aangezien de meeste toeristen stoppen bij Trolltunga. Ideaal dus voor jou. Uitgekeken raak je hier nooit, maar het is tijd om verder te wandelen richting Skjeggedal. Hier vind je een shuttlebus naar de camping waar je voor je laatste nacht iets meer comfort kunt vinden zoals een goede douche. Dit betekent ook meteen het einde van de wandeltochten tijdens The Norway Trail door het bijzondere Noorwegen.

Dag 8: Odda – naar huis

Het zit erop. Je hebt een hoofd en camerarol vol herinneringen op kunnen doen en genoeg verhalen om aan het thuisfront te vertellen. We weten dat je het liefste wilt blijven, maar de shuttlebus staat klaar om je naar het vliegveld te brengen. Het einde van de reis is nu echt in zicht. Gelukkig kun je meteen je volgende reis met Travelbase boeken, de organisator van The Norway Trail. Hieronder lees je welke reizen ze nog meer organiseren.

Ben je enthousiast en wil je jouw Norway Trail avontuur boeken? Groot gelijk. Je boekt dit onvergetelijke avontuur via deze website.

Meer avontuurlijke reizen

The Norway Trail is een pakketreis van Travelbase, experts op het gebied van avontuurlijke natuurvakanties op de mooiste plekken in Europa en daarbuiten. Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • Winterwoods, een winterse pop-up camping in ons eigen Nederland
  • Nordic Woods, een zomers natuuravontuur in het mooie Zweden
  • The Sail Trip, waarbij je langs de mooiste plekken in Kroatië zeilt
  • The Canoe Trip, waarbij je al kanoën door Zweden trekt
  • Jordan Trail, waarbij je te voet door Jordanië loopt
  • Balkan Trail, waarbij je door ‘The Peaks of the Balkan’ trekt
  • Surftribe, waar je met het gezin kunt genieten van de golven in Frankrijk
  • The Packraft Trail, waar je kunt hiken en raften in de Biesbosch of in de Belgische Ardennen
EuropaLangeafstandswandelingNoorwegenScandinaviëTheHike.nlTravelbaseTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.