De Jordan Trail mag niet ontbreken op jouw bucketlist en dit is waarom

door

Jordanië, het land dat bekend staat om zijn woestijn en historische gebieden is een pareltje in het Midden-Oosten, grenzend aan Israël, de Westelijke Jordaanoever, Syrië, Saoedi-Arabië en Irak. Dit mooie land heeft ongeveer 10,8 miljoen inwoners die één en al gastvrijheid ademen. Uitgenodigd worden om aan te schuiven voor het eten bij een lokaal gezin, daar draaien de inwoners hun hand niet voor om. Naast de gastvrijheid heeft het land een ontzettend mooie en bijzondere natuur te bieden. En daarom is een langeafstandswandeling de perfecte manier om het land te bewonderen. Dé trail daarvoor is de Jordan Trail. De volledige trail leg je niet af in zomaar een paar vakantiedagen, maar door middel van deze optie ben je maar zes dagen kwijt en heb je toch een enorme Jordan Trail ervaring te pakken.

Van Noord tot Zuid met de Jordan Trail

De Jordan Trail is in 2018 door National Geographic benoemd als één van de bucketlist wandeltochten ter wereld. Het is een langeafstandswandeling die je van Noord-Jordanië tot Zuid-Jordanië brengt. Deze 650 kilometer lange trail was vroeger een karavaanroute om handelsproducten vanuit Syrië naar Egypte en Saudi-Arabië te verplaatsen. Sinds 2017 is de route opengesteld voor het publiek om het toerisme te bevorderen. De Jordan Trail brengt je langs 52 dorpen en steden. Stuk voor stuk vol karakter en vol geschiedenis. Op een trail als deze ga je echt back to basic. Je kunt dagen lopen zonder een grote stad tegen te komen, slapen onder de sterrenhemel of bij een gastgezin en genieten van de spectaculaire vergezichten.

Jordanië bevolking
Credits: Laurene Gicquel – Unsplash

De verkorte Jordan Trail in zes dagen

Wil je de volledige Jordan Trail afleggen dan ben je ongeveer 40 dagen onderweg. Daarom is deze trail toch wat meer geschikt voor de ervaren wandelaar die ook nog eens veel tijd heeft. Dit betekent niet dat er geen andere opties zijn. Travelbase biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deel van de tocht te bewandelen die je een soortgelijke ervaring biedt. In zes dagen, met gemiddeld 11 tot 18 kilometer in de benen, loop je van Amman naar Petra. Onderweg loop je door canyons, bergen en oases en kun je genieten van de rust van de woestijn.

Tijdens dit avontuur ben je echt helemaal off the grid. Je loopt namelijk van Nabeteaanse campspot naar Nabeteaanse campspot, allemaal in the middel of nowhere, en komt onderweg geen supermarkt of andere voorziening tegen. Gelukkig kun je via Travelbase alles laten verzorgen, zodat jij aan het einde van de dag volop kunt genieten van de echte Bedouinse gastvrijheid. Kun je in de avond met een gerust hart je tentje opzoeken om de volgende dag weer vol energie verder te lopen. Je grote rugzak en tentje mag je overigens in de ochtend meegeven aan de jeep, die het dan naar de volgende kampeerplaats vervoert. Zelf neem je uiteraard je dagrugzak mee, waar voldoende water en eten voor onderweg in zit.

Meer weten? Het dag-tot-dag programma en alle antwoorden op jouw vragen vind je op de site van The Jordan Trail. En let op: The Jordan Trail kun je via deze organisatie alleen van oktober t/m december lopen en de resterende plaatsen voor 2022 zijn bijna vergeven. Wees er dus snel bij!

Jordan Trail Association

Een andere handige tip voor het hiken van de Jordan Trail is om je tijdens je tocht aan te sluiten bij de Jordan Trail Association. Met die organisatie kun je kiezen of je de volledige trail loopt of delen ervan. Zij zorgen onder andere voor het vervoer van je tent en grotere tassen naar de volgende slaapplek zodat jij deze overdag niet mee hoeft te sjouwen. Daarnaast zorgen ze voor lokale gidsen tijdens de trip en lokale koks voor de maaltijden. Door de lokale bevolking te betrekken bij deze tocht wordt het volledige proces duurzamer en leer je nog meer van de cultuur kennen, naast dat je veel gelijkgestemde hikers ontmoet.

Wij zijn benieuwd, zou jij een hike zoals de Jordan Trail lopen?

AziëLangeafstandswandelingTheHike.nlTravelbaseWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.