Ninglinspo, een kunstig stukje Ardennen

door


Kennen jullie de Chinese kunstenaar Ai Weiwei? Hij maakt onder andere prachtige installaties met een duidelijke sociale boodschap. Nu vraag je je vast af wat Ai Weiwei te maken heeft met een artikel over hiken? Eigenlijk vrij weinig. Behalve dat toen ik het riviertje Ninglinspo, vlakbij het plaatsje Aywaille op de kaart zag staan, ik moest denken aan deze inspirerende kunstenaar. Dat moest dus wel een bijzonder stukje Ardennen zijn. En dat klopt.

De kunst van het hiken

Zelf heb ik, naast hiken, een grote voorliefde voor kunst. Maar die twee hobbies hebben dan ook redelijk wat overeenkomsten. Kunst daagt uit en maakt nieuwsgierig. Mooie vormen, die je laten nadenken. Maar tegelijkertijd ook rust geven. Ik kan er vaak uren mee bezig zijn. Net als hiken. Dit stukje natuur bij het riviertje Ninglinspo is daar een mooi voorbeeld van. Nu hoor ik je denken “Ninglin..wat?” Precies! Alleen al de naam maakt nieuwsgierig.

Dit kunstje kun jij ook

De tocht zelf is ook noemenswaardig. De 8 kilometer lange boswandeling loopt langs, door en over het water. Het grootste gedeelte van de tocht loop je omhoog, over paadjes, stenen, rotsen en houten bruggetjes. Her en der hangt een kabel om stevigheid te bieden naast de steile afgrond, maar over het algemeen is de route goed begaanbaar. Tijdens de tocht ben je volledig omgeven door bomen, maar er is een punt, net na de top, waar je een goed uitzicht hebt over de vallei. Eenmaal weer beneden tref je een café. Niet het meest inspirerende café. Maar hé, ze hebben er Belgische speciaalbiertjes. En die smaken extra goed na zo’n mooie hike.

ArdennenBelgiëDagtochtMet kidsTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.