De Glemmtaler Baumzipfelweg is een avontuur voor jong en oud

door

Vanaf Maishofen rijden we de Glemmerstrasse helemaal af tot we niet verder kunnen. We rijden onder andere langs Viehhofen, Saalbach en Hinterglemm tot aan Lengau. Daar parkeren we de auto op de parkeerplaats. Tijd voor een fijne wandeling van een paar kilometer, want we zijn op weg naar de Glemmtaler Baumzipfelweg en de Oostenrijkse versie van de Golden Gate Bridge. Een avontuur voor jong en oud in de Saalbach regio. Tijd om dat te gaan ontdekken, met jong en oud.

De Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge in Saalbach

De Glemmtaler Baumzipfelweg is de hoogste boomtop-wandelroute van Europa. Dat is al opmerkelijk. Maar wat nog opvallender is, is de brug die de Baumzipfelweg in Saalbach met de toegangsweg verbindt. De imposante, rode overspanning kun je niet missen. Hij is dan weliswaar een stuk kleiner dan zijn Amerikaanse broer, maar hij heeft zeker wel wat weg van The Golden Gate Bridge in San Francisco. Tijd om beide highlights van dichtbij te gaan proberen.

Golden Gate Bridge Saalbach

Op naar de start

Je kunt niet helemaal met de auto tot aan de Baumzipfelweg en de brug komen. Daarvoor moet je eerst zo’n 2 kilometer lopen. Een mooie route over een breed, bosrijk pad, dat wel wat stijging in hoogtemeters kent, maar ook voor de wat grotere kleintjes prima te doen is. Zie je het toch niet zo zitten om het stuk te lopen, dan is er altijd nog de trein. Niet zo een die over een rails rijdt, maar meer een pleziertreintje dat op en neer rijdt tussen de parkeerplaats en de ingang van het park.

Plezier voor tien

Zodra je bij het park in de buurt komt, zie je de Golden Gate Bridge al opdoemen. Niet veel verder weet je zeker dat je goed zit. Overal om je heen zie je mensen activiteiten doen. Naast de brug en het boomtoppad, is er namelijk ook nog een klimpark, abseilparcours, een waterpartij met allerlei hindernissen en een alm waar je gezellig kunt eten en drinken. Genoeg ingrediënten dus voor een leuke dag uit met het hele gezin.

Kabouter puntmuts

Op naar de start van waar we voor komen: de Golden Gate Bridge en Baumzipfelweg. Bij de start worden we uitgerust met een groene puntmuts. Die heb je hard nodig, want aan de overkant van de brug kom je ongetwijfeld kabouters tegen en die wil je graag op hun gerust stellen. Dus: muts op en gaan!

Baumzipfelweg Saalbach

Golden Gate Bridge

Allereerst loop je over de brug, die maar liefst 200 meter lang is en op het hoogste punt 42 meter hoog. De bodem is een ijzeren rooster, waar je doorheen kunt kijken. Heb je hoogtevrees, dan raden we aan gewoon voor je uit te blijven kijken. Heb je dat niet, geniet dan zeker van de mooie uitzichten, het stromende water onder je en het schommelende gevoel van de brug.

Glemmtaler Baumzipfelweg

Op het einde van de brug, wanneer je weer vaste grond onder de voeten hebt, kun je even uitrusten op de houten bankjes, voordat je aan de Baumzipfelweg begint. Zoals we eerder al noemden is de Glemmtaler Baumzipfelweg de hoogste boomtop-wandelroute van Europa. Ondanks dat de brug iets hoger is, behaal je op het boomtoppad ook een mooie hoogte van 30 meter. Om bij dat hoogste punt te komen, kronkel je eerst over het pad door de bossen. Onderweg kom je allerlei leuke en educatieve elementen tegen. Zo kun je bijvoorbeeld je balans testen op de wiebelski’s en je kennis bij de vele quizvragen. Zo is het ook nog eens een leerzame ervaring.

Meer weten of alvast in de stemming komen? OostenrijkTV maakte een toffe uitzending over de Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge:

AlpenBergenDagtochtEuropaMet kidsOostenrijkTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.