Een hike naar de Hochalmspitze voor een prachtig uitzicht op Saalbach Hinterglemm

door

We rijden door het Glemmtal voorbij Saalbach en parkeren de auto direct onder de Reiterkogelbahn in Hinterglemm. Hinterglemm zelf ligt op ongeveer 1000 meter. De top van de Hochalmspitze op 1921 meter. Dat is een flinke klim, maar gelukkig brengt de Reiterkogelbahn je al direct naar 1474 meter. Vanaf daar is de klim dus ongeveer 450 meter naar de Hochalmspitze en word je onderweg getrakteerd op fantastische vergezichten en misschien wel het mooiste uitzicht op Hinterglemm.

Een hike naar de Hochalmspitze (1921m)

De tocht vanaf het bergstation van de Reiterkogelbahn naar de Hochalmspitze en terug is ongeveer 9 kilometer. Je doet er ongeveer 3 uur over en is daarom een perfecte tocht voor een ochtend-, middag- of avondhike. Uiteraard kan je de gondel ook overslaan en maak je de route iets uitdagender en – vanzelfsprekend – langer. Neem wat lekkers te eten mee voor op de Hochalmspitze zelf, want een picknick is zelden zó mooi. Liever iets minder sjouwen, dan kan je fantastisch eten en drinken bij de Rosswaldhütte of de Wieser Alm.

Fenomenaal uitzicht vanaf de Hochalmspitze

Maar even terug naar het uitzicht. Ondanks dat de top ‘maar’ op 1921 meter hoogte ligt, is het uitzicht werkelijk adembenemend. De bergen in Oostenrijk en de Saalbach Hinterglemm regio zijn allemaal niet heel hoog, dus vanaf 1921 meter kijk je lekker ver van je af. Zo ver zelfs, dat je – met mooi weer – ook de Grossglockner kan aanschouwen. Ook iets minder verwen is het prachtig om de Saalbach Hinterglemm Leogang bergen te aanschouwen en jezelf in te denken hoe de pistes er in de winter uitzien.

Uitzicht Hochalmspitze Saalbach Hinterglemm

De weg er naartoe

De hike van de Reiterkogelbahn naar de Hochalmspitze is een prachtige aanloop naar het mooie uitzicht. Onderweg loop je door mooie koele bossen, over kleine trails en langs gezellige almen. Tussendoor geniet je her en der nog even van prachtige uitzichtpunten, waardoor je eigenlijk niet kan wachten om zo snel mogelijk naar de top te gaan. Maar geniet vooral ook van de weg ernaartoe. Eenmaal aangekomen bij de top, is daar natuurlijk een Gipfelbuch, waar je jouw bezoek kan vereeuwigen.

Overnachten in de buurt van Saalbach? Je kunt ons eigen volledige huis reserveren. Of een los appartement boeken. Dit is de link naar appartement Aappartement Bappartement C en appartement D.
AlpenBergenDagtochtEuropaOostenrijkTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.