Credits: Sierra Buttes Trail Stewardship

Lost Sierra Route; herontdek een verloren stukje Amerika

door

Californië is rijk aan een prachtige natuur en veel daarvan krijgt ook genoeg aandacht. Denk daarbij aan de Pacific Crest Trail, John Muir Trail, Yosemite National Park en Mt. Shasta die ruim 4.300 meter hoog is. Dit is echter niet het enige moois wat de staat je te bieden heeft. In Californië vind je namelijk ook wat onbekendere, minder hooggelegen bergschoonheden. Een deel van deze natuur zal binnenkort door veel meer mensen worden bezocht. Dit komt door de nieuwe Lost Sierra Route. Deze route verbindt trailnetwerken in de Sierra en Cascade ranges en is werkelijk voor iedereen toegankelijk. Wij vertellen je nog wat meer over dit prachtige nieuwe trail netwerk.

De reden achter de Lost Sierra Route

Niet alleen is het voor natuurliefhebbers goed nieuws dat dit nieuwe trailnetwerk wordt aangelegd. Er zit een heel verhaal achter dit idee. De verschillende communities waar de trail je langs brengt hebben het al een hele tijd zwaar. De economie heeft betere tijden gekend en naast de economie krimpt ook het aantal banen en de trots van de inwoners. De reden achter het verdwijnen van zoveel banen is het feit dat het werk in de mijnen, wat voor veel mensen heel lang ontzettend belangrijk is geweest, steeds minder is geworden.

Het doel van de Lost Sierra Route is dan ook om de economie weer tot leven te brengen door te focussen op recreatie. Toeristen zullen langs de communities komen en op hun eigen manier bijdragen aan de economie. Door het bezoeken van locale winkels, restaurants, café’s en benzinestations geven mensen geld aan de ondernemers, waardoor men hoopt de economie weer een boost te geven.

De enorme support voor de Lost Sierra Route

Ontzettend veel mensen werken mee aan de aanleg van de Lost Sierra Route. Naast de mensen die daadwerkelijk de trail aanleggen, wordt er samengewerkt met archeologen, biologen en boswachters. Aan sommige trails is maar liefst 13 jaar gewerkt. De support die mensen voor het project hebben komt mede door het feit dat men de kansen naar de communities wil brengen in plaats van dat het nodig is om de gemeenschap te verlaten voor een beter leven op een andere plek. Vooral jongvolwassenen trekken nu weg uit de gebieden, op zoek naar een betere toekomst. Door middel van de Lost Sierra Route is dat binnenkort hopelijk verleden tijd.

Lost Sierra Route
Credits: Sierra Buttes Trail Stewardship

‘A trail for everyone’

De Lost Sierra Route wordt ook wel ‘A trail for everyone‘ genoemd. Je kunt namelijk op allerlei manieren en niveaus de route volgen. Ga je liever hiken, met de motor, fietsen of paardrijden? Het kan allemaal over deze prachtige trail. De route bestaat uit meer dan 482 kilometer aan trails, dus deze heb je echt niet zomaar afgelegd. Tijdens de route kom je onder andere langs Chester, Susanville, Portola, Loyalton, Truckee, Downieville en Quincy.

Wat erg bijzonder is, is dat men wil werken met stempels op paspoorten. Dit doen ze onder andere zodat lokale ondernemers hierop kunnen inspelen. Zo kan men ‘specials’ aanbieden aan toeristen met zo’n stempel. Ook geeft het de perfecte kans om verhalen met elkaar uit te wisselen. Veel mensen uit de communities voelen zich geïsoleerd, waardoor het voor hun extra waardevol is om ideeën en ervaringen te horen van andere mensen. Door de stempels kun je zien waar mensen allemaal zijn geweest, waardoor anderen weer kunnen worden geïnspireerd.

Dus ga je een keer naar Californië? Dan is de Lost Sierra Route zeker een goede aanrader, want wij beloven je dat je de mooiste dingen gaat zien en fantastische, oprechte mensen zal ontmoeten.

BergenNieuwsNoord-AmerikaTheHike.nlTrekkingVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.