Copyright: The Hike

Hiken in Big Sur, Californië? Neem de Partington Cove Trail

door

Reis je met de auto van San Francisco naar Los Angeles, dan rijd je ongetwijfeld via Highway 1. Een van de natuurgebieden waar je doorheen komt, is Big Sur. Dit gebied wil je zeker niet alleen vanuit de auto zien. Een geweldige manier om de kust van Big Sur te ontdekken, is door een (korte) hike naar de zee te maken. De Partington Cove Trail is daar een ultieme optie voor.

Big Sur

Toeristisch gezien staat Highway 1 rond Big Sur ongeveer gelijk aan de Grand Canyon en Yosemite National Park. Big Sur is de naam van een klein dorpje, maar ook het stuk kust tussen Point Sur Lighthouse en Hearst Castle wordt Big Sur genoemd. Van de hele USA West Coast vormt dit gebied wel het spectaculairste gedeelte. Je vindt er de Bixby Creek Bridge, Hearst Castle, overweldigende natuur, maar vooral een woeste kustlijn. Die grove kustlijn, grotendeels gelegen op de rotsen die soms wel meer dan 1500 meter boven de zee uitsteken, biedt prachtige vergezichten.

Partington Cove Trail

Wil je de Partington Cove Trail hike doen, zorg dan dat je hem niet voorbij rijdt. De trail staat niet aangegeven langs de weg. Je herkent het begin van de trail aan een hek in een van de vele bochten die je passeert. Na het hek start de korte, steile hike van ongeveer 2 kilometer round trip, waarbij je ongeveer 100 meter hoogteverschil overbrugt. Daal af richting het water totdat je bij een informatiebord komt. Vlak daarna kom je op een splitsing. Hier ga je naar links. Vervolgens volg je het pad over een bruggetje. Kort daarna buigt het pad af en komt je bij een tunnel. Al lopend door de tunnel heb je al snel zicht op een van de mooiste baaien van de Big Sur kustlijn. Aan het einde van de trail staat een bankje. Dat bankje is de perfecte plek voor ‘a lunch with a view’.

P.s. Heb overigens niet de illusie dat je hier kunt zwemmen. Dat is namelijk uiterst gevaarlijk. Aangezien de zee er woest tegen de vele rotsen slaat. Soms met golven van meters hoog.

 

 

BergenDagtochtNatuurgebiedenNoord-AmerikaTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.