De mooiste trail naar Upper Yosemite Fall

door

Als je in het westen van Amerika bent, dan moet je naar Yosemite National Park en de watervallen bekijken. De Upper Yosemite Fall is de vijfde hoogste waterval ter wereld. Van ruim 739 meter dondert het water naar beneden. En er is natuurlijk een trail naartoe. Het is niet de eenvoudigste en kortste hike, maar het is meer dan de moeite waard.

Actieve waterval

Indien je in het juiste seizoen in Yosemite bent, moet je deze hike gedaan hebben. Ik zeg het juiste seizoen, omdat de waterval niet altijd “actief” is. De waterval ontstaat door het smeltwater van de gevallen sneeuw. Wil je de waterval zien, dan moet je tussen de winter en juli in Yosemite zijn. De Upper Yosemite Fall is vaak vanaf augustus volledig droog.

Upper Yosemite Fall trail

Let op; deze hike is erg inspannend en zeker niet aan te raden voor beginnende hikers. De volledige trail is 11,6 kilometer (heen en weer) en brengt je naar de 739 meter hoge Upper Yosemite Fall. Er staat tussen de 6 tot 8 uur voor en is aan te raden om te hiken als het niet te warm is. Mocht je met de auto naar Yosemite rijden; pas dan op voor eten in jouw auto. Er zijn redelijk wat beren actief in Yosemite en die kunnen jouw ruiten inslaan.

Fenomenaal uitzicht

De hike naar Upper Yosemite Fall brengt je langs verschillende uitkijkpunten. Allereerst kom je na ongeveer 1,5 kilometer hiken bij Columbia Rock. Bij Columbia Rock word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht. Hier zie je Yosemite Valley, de bekende Half Dome en Sentinel Rock. Ongeveer 1 kilometer verder heb je een prachtig uitzicht van beneden op de Upper Yosemite Fall.

De top

Na 5,8 kilometer ben je bij de top. Dat klinkt niet heel ver, maar het is echt zwaar. Uiteraard wordt het zware werk beloond. Wij hebben er geluncht, om weer even op kracht te komen. Je luncht dan met een fenomenaal uitzicht naar beneden (niet heel erg aan te raden voor mensen met hoogtevrees). Je ziet vanuit boven de waterval naar beneden donderen en de Yosemite Valley. Het is voor mij tot nu toe de favoriete hike.

DagtochtNatuurgebiedenNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.