De Hanwag Bergler is de fashionable wandelschoen

door


We zoeken vaak stad en land af voor de tofste outdoor gear, maar helaas is dat niet altijd even makkelijk te vinden. De ene keer zit iets heel lekker, maar ziet het er niet heel modieus uit. Of soms is het technisch echt top-notch, maar durf je het alleen onder een jas aan te trekken. Gelukkig zien we steeds meer modemerken die zich naast kwaliteit ook op lifestyle richten. En zo ook bij Hanwag, waar we kennis maken met een van de meest modieuze wandelschoenen van dit moment; de Hanwag Bergler.

Hanwag Bergler veters strikken

Hanwag Bergler is meer dan een wandelschoen

Dat ze bij Hanwag goede schoenen maken, dat is je waarschijnlijk wel bekend. Wijzelf maakten kennis met de Alverstone en de Grunten Winter. Stuk voor stuk hoogwaardige schoenen die we niet versleten krijgen. Ze gaan bij ons standaard mee en ze zitten vaak zo lekker, dat je ze na een flinke hike niet eens uit wil doen. Bij ons zijn dat de graadmeters dat het goede schoenen zijn. Uiteraard moeten ze natuurlijk grip hebben, stevig zijn, liefst waterdicht en een paar goede veters hebben. Gelukkig ontbreekt er niets van dat alles aan de Hanwag Bergler wandelschoenen én heel groot bonuspunt is dat je er nog goed mee voor de dag komt.

Urban outdoor lifestyle gecombineerd in de Hanwag Bergler

We zien steeds meer outdoor kleding in de stedelijke gebieden. Niet gek ook, want de outdoorkleding ziet er steeds toffer uit én het is echt ergens voor gemaakt. Een goede jas houd je droog en op temperatuur. Wandelschoenen lopen misschien erg lekker, maar die trek je niet zomaar aan voor een dagje winkelen in de stad of een avondje op het terras zitten. De Hanwag Bergler schoenen brengen daar eindelijk verandering in. Zo kan je er een flinke hike mee maken en vervolgens meteen op doorstappen naar jouw vrienden, de stad of een restaurant. Je gaat nog complimenten krijgen ook.

Echte kwaliteit van Hanwag

Het Duitse Hanwag staat bekend om de uitmuntende kwaliteit. Het mooie aan de Hanwag Bergler is dat de schoenen helemaal met de hand zijn gemaakt in het Duitse Vierkirchen. De Bergler’s zijn zelfs op een authentieke manier dubbelgestikt en afgewerkt met het beste soepele leer. Extra veel aandacht is er geschonken aan de perfecte afstelling van jouw veters, zodat jouw voet heerlijk in de schoen zit. Verder is de schoen anti-allergisch, chroomvrij en voorzien van de koning onder de zolen; een Vibram Tessin. Dat laatste zorgt niet alleen voor de beste grip, je kan de zool eveneens vervangen als deze versleten is.

De details op een rijtje

Een Hanwag Bergler paar koop je voor € 329. Dat is inderdaad een flink bedrag, maar als je meeneemt dat je er je leven lang mee kan doen, is het een erg goede deal. Uiteraard moet je je schoenen ook goed onderhouden om deze lange levensduur te houden. Verder is het echt een schoen waar je zowel een flinke hike mee kan maken, maar ook tijdens bijvoorbeeld de koudere dagen prima als daily-walker kan dragen.

  • Hanwag Bergler
  • Dubbelgestikt
  • 1550 gram
  • Vibram Tessin buitenzool
  • Nubuckleer
  • Klem-veterhaken
  • Chroomvrij
  • Anti-allergische voering
  • Categorie B
Hanwag Bergler

HanwagReviewsTheHike.nlVibram

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.