Hanwag Alverstone Lady GTX; een pareltje onder de wandelschoenen

door

Begin 2015 kocht ik mijn aller eerste wandelschoenen. Niet zomaar natuurlijk. Ik kocht ze met het oog op een reis die ik ging maken naar Amerika. De reis waar het idee voor The Hike ontstond. En de reis waar ik verzot raakte op het fenomeen wandelschoenen. Want waarom wist ik niet eerder hoe geweldig lekker die schoenen zitten?! Hoeveel grip je ermee hebt en hoeveel stevigheid ze geven?! Inmiddels zijn we vier jaar verder en hebben mijn schoenen van toen al zoveel hikes gemaakt, dat ze wel aan vervanging toe waren. Die vervanging heb ik gevonden in de Hanwag Alverstone Lady GTX. En jongens, jongens… die schoenen zijn misschien nog wel hemelser dan mijn oudere pareltjes. Ik vertel je graag waarom.

Beste wandelschoen 2019

Pluspunten voor de Hanwag Alverstone Lady GTX

De eerste punten die de Hanwag Alverstone Lady GTX scoort, gaan over uiterlijk. De schoenen zijn groot, maar ook vrouwelijk. Stoer zwart, maar met roze, feminiene touch. Een schoen waar je mee gezien mag worden.
Een tweede en meteen ook het aller grootste pluspunt is dat de schoen perfect om mijn voet heen valt. De maat past perfect, de binnenkant voelt zacht en soepel aan en toch sta ik zo stevig als een huis. Mijn enkel kan geen kant op en de grip van de schoen is overduidelijk heel goed. Dat de schoen zo lekker zit, komt overigens ook door het derde pluspunt van de schoen: het ‘click-klamp’ systeem. Dit zorgt ervoor dat je je veters vast kunt zetten bij het strikken. Zo glippen de veters niet uit je vingers en kun je bijvoorbeeld de bovenkant van je schoen losser strikken dan de onderkant.

Meteen op de proef gesteld

Eenmaal in huis wilde ik de schoenen liefst zo snel mogelijk gaan testen. Gelukkig kwam het Paasweekend eraan. Tijd dus om een tripje naar de bergen te maken. We zijn in de auto gestapt en naar Schruns gereden. Daar hebben we hikes gemaakt naar de Lindauer Hütte en Silvretta-Bielerhöhe. Het weer was perfect en de hikes super mooi. Eén ding hadden we alleen over het hoofd gezien. Het was nog wat te vroeg in het seizoen, waardoor er nog volop sneeuw op de bergen lag. Mijn gloednieuwe schoenen werden dus meteen aan extra tests onderworpen. Ik kan je vertellen: ze zijn waterdicht en stellen je alles behalve teleur in natte en gladde omstandigheden.

Hanwag Alverstone Lady GTX

Zweten is weten

Een paar weken later stond een tripje naar Slovenië op het programma. Ook daar zijn de schoenen uitgebreid getest. Dit keer zonder sneeuw, maar wel op bergachtig terrein met gladden stenen, door en over riviertjes en via groene alpenweides. De schoen loopt perfect! Klein nadeel dat ik tijdens deze reis ontdekte, is dat de schoen vrij warm is. Dat is geen probleem in de winter, maar als het lekker warm is buiten, dan krijg je wel wat zweterige voeten. Verder is de schoen vooral geschikt om op ruw terrein in de bergen te lopen. Doordat het een B/C schoen is, is hij ook een stukje zwaarder en hoger dan een gemiddelde B-categorie wandelschoen. Loop je voornamelijk in Nederland, dan is deze schoen wellicht wat overdreven. Ga je lekker veel de bergen in, dan zit je zeker goed met deze Hanwag Alverstone Lady GTX wandelschoenen.

HanwagReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Dat je zweterige voeten krijgt bij warm weer komt natuurlijk niet doordat het een B/C schoen is maar door de gore-tex. Gore-tex ademt al minder goed dan niet-waterdichte schoenen, maar bij een klein verschil in temperatuur tussen binnen en buiten de schoen loopt het ademen vermogen nog verder terug. Een schoen zonder gore-tex is dan ook geschikter voor de zomer!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.