Op naar de Lindauer hütte | de mooiste hike in Schruns, Oostenrijk

door


Montafon is een vrij groot dal in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. In het dal vind je 13 dorpen, waaronder Schruns. Met ongeveer 4000 inwoners is Schruns een vrij groot alpendorp. Het is volledig omringt door prachtige bergtoppen en biedt daardoor veel gelegenheid voor outdooractiviteiten. De mooiste hike in Schruns is de hike naar de Lindauer Hütte. Wij deden deze hike op een prachtige lentedag in April. Althans.. meteorologisch was het al lente. Maar in de bergen was het wintersportseizoen nog aan de gang. Dat betekende zon en sneeuw, bossen en bergen, én wat extra uitdaging tijdens het hiken.

Op naar het startpunt

Zorg dat je goed ontbijt (wij raden café en banketbakkerij Frederick aan voor de beste croissants), want de komende uren gaat de hike bergop. Maar eerst pak je de auto naar Latschau. Dat is een kleine 10 minuten rijden vanuit Schruns. In Latschau parkeer je de auto op de Wanderparkplatz naast het Power Station. Vanaf daar begint de hike en volg je de bordjes naar de Lindauer Hütte. Het eerste stuk loopt over een geasfalteerde weg, in de richting van Gauen. Geniet nog maar even van het vlakke lopen, want het gemak is van korte duur. Even voorbij Gauen houdt de geasfalteerde weg op en sla je een bospad in. Gewoon de bordjes blijven volgen totdat je bij de Lindauer Hütte uitkomt.

mooiste hike in Schruns

Een on-Oostenrijks bergmassief

Wij vinden dit de mooiste hike in Schruns omdat je bijna vanaf het begin van de tocht een fenomenaal uitzicht hebt op de Drei Türme, ofwel the drie torens. Deze iconische bergtoppen torenen flink uit boven het Gauertal. Zeker in de winter zien ze er indrukwekkend uit. Door de kale rotswanden steken ze duidelijk af tegen het witte landschap. Hoe hoger je komt, hoe indrukwekkender het bergmassief wordt. Bijna on-Oostenrijks rauw. En ondertussen blijf je voortdurend tussen de bomen lopen. Je passeert de boomgrens dus niet. Zelfs niet als je eenmaal bij de Lindauer Hütte bent aangekomen.

De mooiste hike in Schruns is ook voor jou weggelegd

De trail is goed te doen voor iedere hiker met een normale conditie. Heen en terug loop je een afstand van ongeveer 15 kilometer. De hike kent dus een redelijke lengte, maar is niet super steil. In totaal doe je er ongeveer 4,5 tot 5 uur over, afhankelijk van hoeveel je stopt om foto’s te maken. In het winterseizoen kan het verstandig zijn om sneeuwschoenen te dragen. Dan loop je een stuk makkelijker de berg op. Zonder die sneeuwschoenen zak je namelijk redelijk ver weg, wat de hike extra intensief maakt. Wel leuk om te doen: neem een sleetje mee naar de Lindauer Hütte. Kun je vanaf daar een heel eind naar beneden glijden. Dat is weer eens een andere manier van afdalen.

mooiste hike in Schruns

Mein Montafon

Op de kaart gezien ligt Montafon tegen de Duitse en Zwitserse grens. Met een goede 7 a 8 uur rijden vanuit Den Bosch is het voor ons Nederlanders een van de snelst bereikbare gebieden in Oostenrijk. Op een ‘steenworp’ afstand vind je in de winter 225 km aan piste en in de zomer een heel scala aan outdoor activiteiten. Het dal begint bij de stad Bludenz en loopt door tot aan het Silvretta bergmassief, dat op de grens met Tirol ligt. Met een schone 3312 meter, is de Piz Buin de hoogste berg in Montafon. Deze berg kun je bereiken vanuit het wonderschone Silvretta Bielhöhe.

P.s.

De Lindauer Hütte gaat pas eind mei open. Reken dus niet teveel op een uitgebreide lunch. Het is verstandig om die zelf mee te nemen, zodat je het buiten op een bankje op te eten, terwijl je geniet van het aller beste uitzicht.

Helemaal enthousiast geworden, maar weet je niet waar te beginnen? Klik hier voor huttentochtreizen op maat.

mooiste hike in Schruns

BergenDagtochtEuropaOostenrijkReisverhalenTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.