Silvretta-Bielerhöhe is een echte aanrader in Montafon, Oostenrijk

door


Silvretta-Bielerhöhe is een prachtige plek, gelegen op 2.037 meter hoogte. In de zomer, maar zeker ook in de winter! In de zomer is de plek een ware trekpleister voor motorrijders en autoliefhebbers. Het is namelijk het hoogste punt van de fameuze Silvretta-Hochalpenstraße. In de winter is het een paradijs voor outdoorliefhebbers. Je kunt er (een beetje) skiën/snowboarden en fantastisch langlaufen, skitouren en sneeuwschoenwandelen. Omdat alle activiteiten starten vanaf de Silvretta-Stausee hebben wij een kijkje genomen bij deze aanrader in Montafon.

Aanrader in Montafon

Letterlijk een hidden gem, verstopt tussen de bergen

In de zomer is de Silvretta-Bielerhöhe goed te bereiken. In de winter is dat een ander verhaal. De enige manier om er te komen is via de Vermuntbahn die vertrekt vanuit Partenen. Bovenaan de gondel word je opgewacht door een busje. Dit busje brengt je via een kilometers lange tunnel naar de andere kant van de berg. Aan die andere kant van de berg ligt de Silvretta-Stausee verscholen. Bedekt met ijs en sneeuw en omringd door witte bergen. Een waar plaatje, waar iedere bergliefhebber zijn ogen uitkijkt.

Aanrader in Montafon

Ga mee naar de Silvretta-Stausee

Het busje zet je af bij berggasthof en hotel Piz Buin. Deze plek is niet vernoemd naar de bekende zonnebrand, maar naar de hoogste berg van de Silvretta: Piz Buin. De top van de berg is maar liefst 3.312 meter hoog en steekt fier en puntig boven de rest uit. Een imposante bergtop, maar de echte eyecatcher van de Silvretta-Bielerhöhe is de Silvretta-Stausee. Het is een stuwmeer met water afkomstig van de Ochsentaler Gletscher. Vlakbij de bushalte vind je een informatiepunt waar je alles kunt leren over de plek. Vanaf daar kun je ook een hike om het meer heen maken. Het is een vrij vlakke trail, waar je ongeveer twee uur over doet. (In de winter zijn sneeuwschoenen sterk aan te bevelen.)

Slingeren over de Silvretta-Hochalpenstraße

In de zomer kom je naar deze aanrader in Montafon vanwege de vele hiking trails, maar ook vanwege de Silvretta-Hochalpenstraße. Deze fenomenale (en behoorlijk toeristische) weg is een 25 kilometer lange route tussen de deelstaten Tirol en Vorarlberg. Het gebergte waar je doorheen komt, heet Silvretta. Montafon is de naam van het dal aan de kant van Vorarlberg. Vanuit het dorp Partenen neem je 32 haarspeldbochten omhoog, voordat je bij de Bielerhöhe uitkomt. Dat deel van de route, dus aan de kant van Montafon, is veruit het mooiste!

Aanrader in Montafon

De aanrader is Montafon

Sowieso is de Montafon vallei een top bestemming. In het dal liggen 13 dorpen, waarvan Schruns de grootste is. Met 4.000 inwoners is het een vrij groot alpendorp. Toch is de sfeer er heel gezellig en lekker dorps. Een goed voorbeeld is ons verblijf in het speciale huisje van de familie Gemm-Könsgen. In de korte tijd dat we in het fijne huisje zaten, zijn we uitgenodigd om de communie van de zoon bij te wonen, hebben allerlei buren een praatje met ons gemaakt en voelden we onszelf bijna echte locals. Ook het dineren tussen de Oostenrijkse families in Gasthaus Krauz en Hotel Taube droegen daaraan bij. Een soort van thuiskomen in de bergen.
Én, niet te vergeten, Schruns is het vertrekpunt van een fantastische hike.

Aanrader in Montafon

BergenEuropaOostenrijkReisverhalenTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.