Vibram

Vibram is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van zolen voor (wandel)schoenen. Het bedrijf is opgericht in 1937 door Vitale Bramani (Vibram), die geïnspireerd was door een tragisch ongeluk. Bij dit ongeluk tijdens een bergbeklimming in de Italiaanse Alpen kwamen enkele van zijn vrienden om het leven door slechte schoenen en zolen. Bramani ontwikkelde de eerste rubberen zolen met profiel, waardoor schoenen beter grip kregen op ruw terrein.

The Hike

Beste wandelschoenen voor dames van 2023

door
|
Ben jij ook al helemaal klaar voor je volgende wandelavontuur of trektocht, maar missen alleen het juiste paar wandelschoenen nog? Wij hebben wat voorwerk gedaan en testten voor jou de…
The Hike

AKU trekker lite III GTX ws Review

door
|
De wandelschoenen waar ik jaren op had gelopen waren echt tot de zool afgetrapt, wat maar één ding kon betekenen. Op zoek naar een nieuw paar wandelschoenen. Vaak vind ik…
The Hike

Wandelschoen review, de AKU Rocket DFS GTX

door
|
Onlangs waren wij op bezoek in de schoenenfabriek van AKU in Noord-Italië. Super bijzonder om te zien hoe een wandelschoen nou precies in elkaar wordt gezet en wordt ontworpen. Maar,…

Het merk Vibram

Het merk Vibram is uitgegroeid tot een van de bekendste merken op het gebied van zolen voor outdoorschoenen. Vibram biedt een breed scala aan zolen voor verschillende toepassingen, waaronder wandelen, trailrunning, bergbeklimmen, werkschoenen en casual schoenen.

Verschillende typen Vibram zolen

Enkele van de meest bekende Vibram-zolen zijn:

  1. Vibram Megagrip: deze zool is ontworpen voor wandel- en trailschoenen en biedt uitstekende grip op natte en droge ondergronden.
  2. Vibram Arctic Grip: deze zool is ontworpen voor winterse omstandigheden en biedt uitstekende grip op ijs en sneeuw.
  3. Vibram FiveFingers: dit is een unieke zool die ontworpen is voor minimalistische schoenen die het gevoel van blote voeten benaderen.

De verwerking van Vibram zolen

Vibram-zolen worden gebruikt door veel schoenfabrikanten in hun producten, waaronder Hanwag, Merrell, La Sportiva, Hoka, Scarpa en tal van andere schoenenmerken. Het bedrijf heeft zelfs samengewerkt met mode- en lifestylemerken zoals Dior en Valentino.

Naast zolen voor schoenen biedt Vibram ook andere producten aan, zoals rubberen matten, sportartikelen en beschermingsmiddelen.

Vibram heeft zijn hoofdkantoor in Albizzate, Italië en heeft productiefaciliteiten in verschillende landen over de hele wereld. Het bedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de schoenenindustrie en wordt beschouwd als een pionier op het gebied van rubberen zolen.

Maakt Vibram ook eigen schoenen?

Er zijn verschillende merken die wandelschoenen met Vibram-zolen aanbieden. Vibram produceert niet zelf de wandelschoenen, maar levert de zolen aan schoenenfabrikanten die ze gebruiken in hun schoenen. Veel van de bekende outdoor- en wandelschoenenmerken gebruiken Vibram-zolen in hun wandelschoenen.

Vibram biedt verschillende zolen voor wandelschoenen, die variëren in demping, grip, duurzaamheid en flexibiliteit, afhankelijk van de specifieke vereisten van de wandelschoen en de activiteit waarvoor ze bedoeld zijn. Of je nu op zoek bent naar wandelschoenen voor een lichte wandeling of voor een zware trektocht in ruig terrein, de kans is groot dat er een paar zijn die passen bij jouw specifieke behoeften. Je herkent het merk aan het gele logo’tje onderop de schoenzool.