Credits: Anouk Pol

Review: met HOKA Anacapa Breeze Low op de Sallandse Heuvelrug

door

Ein-de-lijk is de zomer in Nederland begonnen! Dat betekent voor mij dat het ook eindelijk tijd is om alle wandelingen die ik heb uitgesteld door het regenachtige weer, alsnog te maken. Een perfect moment om mijn nieuwe HOKA wandelschoenen uit te testen en te reviewen. Ik rijd richting de Sallandse Heuvelrug in Overijssel om een wandeling te maken op de HOKA Anacapa Breeze Low. Dit is mijn ervaring.

Wandelen met HOKA Anacapa Breeze Low
Credits: Anouk Pol

Een warme wandeltocht tussen de heide

De Nederlandse heide is in bloei! Er zijn genoeg plekken om de paarse heide te spotten, maar ik kies voor de Sallandse Heuvelrug. De route gaat over onverharde zandpaden en komt al snel langs de prachtige, paarse struiken. De omgeving matcht precies met de HOKA Anacapa Breeze Low, welke ik heb uitgezocht in de kleur Oxford Tan / Peach Whip. Naast het feit dat de schoenen er mooi en fashionable uitzien, belooft HOKA dat deze schoen licht en luchtig is. De Anacapa Low is zelfs speciaal ontworpen voor warmere klimaten. Het is vandaag 30 graden en erg benauwd, perfect dus om deze HOKA wandelschoenen te testen.

Anacapa Breeze Low: licht en extreem zacht

Het valt mij direct op dat mijn voet goed afrolt in de schoen − iets wat ik normaal gesproken niet vanzelfsprekend vind. De schoen heeft een dikke zool van schuim. Hierdoor voelt iedere stap zacht en licht aan. Ik loop gemakkelijk door zonder zware voeten te krijgen. De HOKA Anacapa Breeze heeft diepe groeven en hierdoor kan ik me voorstellen dat deze wandelschoenen het ook goed doen op heuvelachtig terrein. Mijn route was niet bepaald heuvelachtig, dus dit heb ik helaas niet kunnen testen.

Geen blaren door de hoge hielaanzet

Tijdens het wandelen merk ik wel dat mijn grote teen de bovenkant van de schoen raakt. Deze HOKA wandelschoenen zijn me dus eigenlijk iets te klein. Desondanks vind ik het model erg fijn en heb ik zonder pijntjes én zonder zweterige voeten de route gewandeld. Na het wandelen heb ik nog weleens last van blaren, maar hier heb ik met de HOKA Anacapa Breeze totaal geen last van. Die hoge hielaanzet bevalt dus wel!

Op de Sallandse Heuvenrug met HOKA wandelschoenen
Credits: Anouk Pol

Mijn HOKA Anacapa Breeze Low review

Goed, nu je mijn verhaal hebt gelezen, snap ik dat je vooral zoveel mogelijk wilt weten over de HOKA wandelschoenen. Ik heb alle plussen en minnen onder elkaar gezet, zodat jij een eerlijke review van HOKA Anacapa Breeze low krijgt.

Voordelen

 • Het lichte gewicht is heerlijk op vlak terrein
 • De hielaanzet is extra hoog en voorkomt blaren
 • De inlegzool is zacht en vormt zich naar mijn voet
 • Ondanks het zweterige weer, blijft de schoen koel
 • Het hippe uiterlijk lijkt op dat van een gewone sneaker

Nadelen

 • De maat valt kleiner uit dan verwacht
 • Er komen snel zandkorrels en steentjes in de schoen

Samengevat: ik zou HOKA Anacapa Breeze low zeker aanraden voor wandelingen op vlakke, verharde paden. Op zandpaden zou ik eerder kiezen voor een hoger model, zoals de Anacapa Breeze Mid. Wel zou ik mijn volgende HOKA wandelschoenen in een tot twee maten groter bestellen dan mijn normale maat.

Alle eigenschappen van HOKA Anacapa Breeze Low

Dat ik op de HOKA Anacapa Breeze Low een fijne tocht heb gemaakt, is niet zo gek. Op de website van HOKA staan een heleboel specificaties van deze wandelschoenen. Ik ben in ieder geval erg onder de indruk. Wat mij vooral opvalt, is het gewicht van de schoen, dat deze een Vibram zool heeft en dat ie is gemaakt van duurzame materialen.

Specificaties

 • Gemaakt van waterdicht nubuckleer
 • Koele mesh bovenkant van gerecycled polyester
 • Zachte, voorgevormde inlegzool
 • Middenzool van EVA-schuim met compressie
 • Vibram buitenzool met 5 mm diepe profielgroeven
 • Anatomische achillesconstructie
 • Schokdempende hielaanzet
 • Een gewicht van 289 gram
 • Daling van hiel tot teen is 8 mm
 • Sterke focus op duurzaamheid
Zijkant van de HOKA schoen
Credits: Anouk Pol

Waar kun je deze HOKA wandelschoenen kopen?

Nu je alles weet over deze wandelschoen, is er nog maar één vraag die overblijft: Waar kun je HOKA Anacapa Breeze Low kopen? Simpel, op de website van HOKA scoor je de schoen voor de adviesprijs van € 150,-. Er zijn zowel voor dames als voor heren verschillende kleuren om uit te kiezen. Laat je weten hoe jouw tocht op de HOKA Anacapa Breeze Low is bevallen?

GearReviewsTheHike.nlVibramWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Beste deze schoenen zijn slecht verkrijgbaar in brede (wilde) schoen geen kwaliteit schoen

  Beantwoorden
  • Hoi,
   Jammer dat je de schoenen niet in een brede variant hebt kunnen vinden! Deze schoen zit inderdaad meer in de wandelschoen/sneaker categorie, misschien niet helemaal wat jij zoekt inderdaad!
   Groetjes, Willemijn

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.