Getest: Op de Hanwag Grünten Winter stap je de hele winter door

door


Het lekkere weer ligt alweer een tijdje achter ons en de koude en natte herfst en winter doen het intreden. Een periode waarin je moet vertrouwen op je schoenen. Ze moeten lekker zitten, tegen weer en wind kunnen en er uiteraard een beetje fashionable uit zien. We maakten kennis met de Hanwag Grünten Winter en trekken ze de hele winter niet meer uit.

Hanwag Grünten Winter

De Hanwag Grünten Winter schoenen zijn een speciale editie van de handgemaakte Hanwag Grünten-lijn. De Grünten-lijn kenmerkt zich door de handgemaakte schoen met een subliem dubbel stikwerk. Je ziet in deze schoen ook een perfecte combinatie tussen outdoor en lifestyle. De Hanwag Grünten Winter is dus ook perfect te dragen in de stad, maar zeker ook voor een lekkere winterwandeling. Uiteraard, als je het heftige klim– en Alpinewerk gaat doen, dan voldoet hij misschien niet helemaal. Gelukkig heb je met dit model wel het beste van twee werelden.

Alleskunner

We kunnen deze schoen ook wel omschrijven als een echte alleskunner. Heerlijk shoppen in de stad, houthakken in het bos, wandelen op het strand of zelfs de moeilijkere trails zijn voor de Hanwag Grünten Winter geen enkel probleem. En dankzij het zachte en soepele leer, zijn je voeten goed beschermd en zitten de schoenen als gegoten. Ondanks het robuuste en handgemaakte uiterlijk, zijn voor deze schoenen aan de bovenzijde zo weinig mogelijk naden gebruikt. Naden staan immers bekend om dé plek waar irritaties en blaren ontstaan.

Premium materialen

Deze schoenen zijn inderdaad met een adviesprijs van €279,99 niet goedkoop, maar het geld wel dubbel en dwars waard. Naast dat ze lekker lopen én allround zijn, zijn ze ontzettend duurzaam. Als je de schoenen goed onderhoudt, gaan ze heel lang mee. Dat moet ook wel, want de schoenen zijn met de hand van premium materialen gemaakt. Leer aan de binnen- én buitenkant en een zool waar je heel veel grip, profiel en stabiliteit mee hebt.

Eigenschappen

Hanwag Grünten Winter
Categorie: A/B
Bovenmateriaal: Leder (van koeienhuid)
Binnenvoering: Leder (van koeienhuid)
Gewicht: 1100 – 1700 gram (per paar)
Zool: Hypergrip
Veters met haakfixering
Niet geschikt voor klimijzers

Hanwag Grünten Winter schoenen Hanwag Grünten Winter zool Hanwag Grünten Winter schoen Hanwag Grünten Winter overzicht

ReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.