Copyright: The Hike

Van herfstbos naar mooie strandwandeling; deze Nederlandse hike is een must do

door


De bossen kleuren geel, rood, oranje en bruin van de vallende bladeren. Het regent af en toe en de warme jassen zijn al uit de kast gehaald. We kunnen het niet meer ontkennen. De zomer is nu toch echt voorbij. Jammer, maar niet heel erg, want hiken met de wind door je haren is ook heerlijk. Plus, naderhand smaakt die warme chocomel met slagroom of dat Bock biertje extra lekker. En waar nuttig je dat drankje dan het liefste? Juist: in een strandtentje! Gelukkig zijn er in Nederland genoeg opties voor een mooie strandwandeling. Een bijzonder Nederlands natuurpareltje is bijvoorbeeld het Zeeuwse Westenschouwen. Een rustig en breed strand, met imposante duinen, waar een groot bosgebied achter ligt.

Voor ieder wat wils

Het beste kun je deze mooie strandwandeling beginnen met een hike door het bos. Start daarvoor bij het excursiehutje van Staatsbosbeheer. Je vindt daar een grote plattegrond met allerlei routes erop. Lang, kort, middellang. Er is een route voor iedere voorkeur. Je kunt een van de routes kiezen of gewoon het bos inlopen en de gekleurde bordjes volgen. In het bos vind je allerlei paden. Van verharde tegelpaden tot mulle zandpaadjes en paden die zijn bestrooid met houtsnippers. Ook kruis je diverse ruiterpaden en mountainbikeroutes. Vlakbij het excursieschuurtje is zelfs een heus klimbos. Leuk voor als er ook kinderen mee gaan.

Een imposant stukje ‘Nederlands schoon’

Wij kozen ervoor om gewoon een eind het bos in te lopen en op een later moment de duinen over te steken, om via het strand weer terug te lopen. We dachten dat als we de duinen een beetje in de gaten bleven houden, we altijd wel prima uit zouden komen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Al snel waren we midden in het prachtige bos beland en bleken we steeds verder van het strand weg te lopen. Geen probleem, want het bos was zeker zo mooi. Maar toen we met een omweg toch weer bij de duinen uitkwamen, werd ons duidelijk waarom deze mooie strandwandeling bovenaan jouw lijstje van must-do-strandwandelingen moet komen te staan. Zodra het bos zich opent, verschijnen de imposante duinenrijen en zodra je daar overheen loopt, komen de golven je tegemoet. Een prachtig gezicht!

Een kleine opmerking voor de helderheid: het dorpje zelf heet Westenschouwen, maar de boswachterij Westerschouwen. Navigeer je auto naar Kraaijensteinweg 140, 4328 RD Burgh- Haamstede en parkeer je auto even verderop bij de duinovergang. Daar is een grote parkeerplaats.

DagtochtMet kidsNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.