Credits: Sheshan R - Unsplash

Dit zijn de vijf gevaarlijkste hikes op de wereld

door

Iedereen die ooit gehiked heeft, weet dat veel hikes niet zo lang duren of zo gevaarlijk zijn als de lokale toeristische bedrijven ze voordoen. Neem Caminito del Rey in Zuid-Spanje als voorbeeld. Volgens velen is dit één van de gevaarlijkste hikes op de wereld. Maar als je ‘m loopt kom je erachter dat er weinig gevaar in zit. Door z’n vele hekjes en verstevigde paden. Wij hebben daarom echt de 5 gevaarlijkste hikes op de wereld op een rijtje gezet.

Een stap van de afgrond

Hua Shan in China is misschien wel één van de meest bekende in dit lijstje. De naam zegt je misschien niets, maar bij deze hike wandel je over stukken waar je letterlijk op één stap van de afgrond bent. Als je de hele hike loopt, zul je over een plankje dat aan de muur boven een dal van honderden meters moeten lopen en trappen moeten overmeesteren die vrijwel recht omhoog gaan – deze plank walk is wereldwijd bekend. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel mensen deze hike fataal wordt, maar er wordt gezegd dat 100 mensen per jaar het niet overleven.

Hua-Shan-Hike-Trail-4

Een afgelegen doolhof

In de Canyonlands, Utah ligt The Maze. De enige manier om hier te komen is met een 4×4 en zelfs dan is het niet makkelijk. De bewoonde wereld is op 160 kilometer afstand – verdwalen is dus af te raden. Vanaf Salt Lake City, moet je dus nog wel een stukje rijden voor je er bent. De trail loopt door een labyrint van kloven die vaak last hebben van flitsvloeden – hierdoor behoort het zeker tot één van de gevaarlijkste hikes ter wereld. De film 127 Hours speelt zich af in het nationaal park, daar kun je goed zien wat je kunt verwachten van The Maze. Je bent verplicht een kaart en een GPS bij je te hebben in dit gebied. Ook is het aan te raden om genoeg water en eten mee te nemen om een aantal dagen te kunnen overleven, er is namelijk niks te vinden in het park.

gevaarlijkste hikes

Een draak van een hike

In de buurt van Durban, Zuid-Afrika bevindt zich de Drakensberg. Het begin van de hike is met name gevaarlijk, je moet via een kettingladder de berg op klimmen. Vanaf daar is er geen pad en volg je de dierensporen en waterstromen. De hike duurt ongeveer tussen de acht en twaalf dagen. Waarbij je een afstand van 23 kilometer per dag loopt met een hoogteverschil van ongeveer 1000 meter. Het is voornamelijk een gevaarlijke hike door de lange afstanden, waardoor slechte voorbereiding fataal kan zijn. Na deze lange hike keer je terug naar Durban, om vanaf hier naar huis te vliegen. Maar waarom rust je hier niet nog een paar dagen uit in dit appartement aan de kust, in de buurt van geweldige barretjes.

Europa’s zwaarste lange hike

De GR20 is de langste hike die je in Corsica kunt doen, het strekt van het noorden naar het zuiden van het eiland. Wat deze hike zo gevaarlijk maakt zijn de smalle bergruggen en steile afdalingen. Ook het weer kan opeens omslaan waardoor je de hike vervolgt in een onweersbui. Vooral het noordelijke gedeelte is tricky, hier vind je de meeste steile hellingen en rotsachtige paden. De hike duurt ongeveer 15 dagen en belooft prachtige vergezichten. Eenmaal aangekomen in Conca, in het zuiden van Corsica kun je uitrusten aan het zwembad van deze woning.

Hete voeten

Huur een villa in de buurt van de actieve vulkaan Pacaya, Guatemala en loop naar de top van de vulkaan. Deze vulkaan is voor het laatst in 2010 uitgebarsten, maar nog steeds een populaire plek voor hikers. Het pad naar de top van de vulkaan is afgesloten, maar dat weerhoudt mensen er niet van. Vanaf de top keek je tot een paar jaar geleden rechtstreeks de brandende lava in, wat het leven van verschillende mensen heeft ontnomen. Tegenwoordig kun je de lava niet meer inkijken, maar je kunt nog steeds de vulkaan in glijden door het zachte gesteente op de rand van de krater.

gevaarlijkste hikes

Geen genoeg van al die gevaarlijke hikes? In dit artikel beschrijven we nog een paar hikes voor de echte thrillseeker.

BergenNieuwsTheHike.nlToplijstenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.