De luxe variant van hiking: laat je bagage vervoeren

door

Je vindt wandelen wel leuk maar je denkt: met zo’n zware rugzak, dat is niks voor mij. Je houdt van comfort, mooie kleding en bent gehecht aan je koffer met spulletjes. Toch ben je stiekem wel jaloers op diegenen die een berggebied of natuurpark doorkruisen en daarover op The Hike bloggen. Zo’n meerdaagse trail zou je ook weleens willen hiken. De oplossing: laat je bagage vervoeren.

Het voordeel van langeafstandswandelingen

Ik vind een meerdaagse trektocht of langeafstandswandeling zo veel leuker dan een rondwandeling of dagtocht. Je doorkruist een veel groter gebied. Het landschap verandert traag en geen kilometer is hetzelfde. Je bent echt ‘op reis’ en elke dag onderweg. Het is steeds een nieuwe verrassing waar je aan het einde van de dag belandt. Wij schreven op The Hike al eerder over enkele schitterende trektochten in Europa zoals de West Highland Way, de Coast-to-Coast walk, de Alpe Adria Trail, de GR34, en de Innsbruck trek.

Het nadeel van langeafstandswandelingen

Een meerdaagse tocht heeft maar één nadeel: je moet je boeltje meesjouwen. En daar heb ik een hekel aan als het langer is dan een of twee overnachtingen. Want met een zware rugzak dartel je niet zo makkelijk van rechts naar links over het pad om overal rond te kijken. Je voelt je net een pakezel. Als het regent is alles nat en de volgende dag… nog steeds nat. Je moet kiezen wat je meeneemt en dan heb je natuurlijk net niet dat ene shirt bij je dat je graag aan zou doen. Laat staan dat je ook nog eens kampeerspullen mee zou moeten nemen. Wildcamping midden in de natuur klinkt idyllisch en avontuurlijk, maar voor mij is kamperen geen vakantie. Herkenbaar?

De oplossing: laat je bagage vervoeren

Daarom gun ik mezelf altijd de luxe van een trektocht met bagagevervoer. Onbezorgd met een dagrugzak en een lunchpakketje op pad gaan en genieten. Of je nou door de stromende regen loopt, of badend in het zweet bergop, aan het einde van de dag heb je alles weer bij de hand waarmee je je kunt opfrissen. Heerlijk als na een lange hike je koffertje klaar staat met al je eigen spulletjes, op een plek met een warme douche en een zacht bed. Ik ben al in heel wat boerderijen, landelijke B&Bs, chalets en zelfs rifugio’s geweest die bereikbaar waren voor het bagagebusje. De luxe van bagagevervoer hoeft niet te betekenen dat je gebonden bent aan luxe hotels.

Schakel locals in

Op veel wandelbestemmingen in Europa waar meerdaagse trektochten zijn uitgezet, zijn lokale bedrijfjes die bagagevervoer verzorgen. Soms kun je ook een etappe meeliften als je een dag wilt overslaan. Het enige nadeel is dat je wel aan een schema vastzit. Je bagage wordt volgens een schema vervoerd, dus jij moet al wandelend dezelfde planning volgen. Je moet van tevoren dus wel nadenken over de route en de dagetappes. Maar dat hoort bij de fun van reisvoorbereiding.

bagage

EuropaGeorganiseerde reizenHuttentochtLangeafstandswandelingTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.