De Innsbruck Trek zorgt ervoor dat je zorgeloos kan hiken zonder bagage

door

Hou je ervan om heerlijke tochten door de bergen te maken, maar vind je het vaak teveel gesjouw om ál jouw bagage mee te nemen? Dan is de Innsbruck Trek de perfecte oplossing voor jou! Een prachtige week die in het teken staat van Innsbruck. Je maakt dus zowel kennis met de stad, als met de prachtige natuur in de nabije omgeving.

Innsbruck Trek

Uiteraard kan je het zo lang of kort maken als dat je zelf ziet zitten. De Innsbruck Trek biedt in principe hikeplezier voor zes dagen. Of je iets minder dagen in de bergen wil zijn, of juist meer, dat is helemaal aan jou. Reken er overigens maar wel op dat je liever meer dagen in de bergen wil zijn. Terwijl jij van jouw startpunt naar het eindpunt van de dag loopt, wordt jouw bagage zorgeloos naar de volgende locatie gebracht. Je hoeft dus alleen maar een daypack mee te nemen, want jouw koffer ligt al op je te wachten in de volgende hotelkamer. Keuzestress over welke kleding je allemaal wel en niet mee kan nemen, is verleden tijd.

Innsbruck Trek gipfel

Niveau

Dat je de bagage niet mee hoeft te nemen scheelt al een hoop. Daarnaast kan je ook kiezen voor twee moeilijkheidsgradaties. Een eenvoudigere en moeilijkere route. Gelukkig hoef je dat van tevoren niet te kiezen, want je bepaalt pas op de dag zelf welke je loopt. Dus nét iets teveel kruit verschoten tijdens de moeilijkere hikes, dan loop je de volgende dag toch de makkelijkere variant. En maak je al helemaal geen zorgen dat je de weg kwijt raakt. Je wordt namelijk begeleid door gecertificeerde berggidsen van de ASI (Alpinschule Innsbruck). Hike je liever zonder gids, dan betaal je iets minder en ga je zelf op pad.

Innsbruck Trek view

Meenemen

Uiteraard zijn er nog wel dingen die je mee moet nemen. Zo draag je elke dag een daypack. Zorg ervoor dat die groot genoeg is voor voldoende water, eten voor onderweg, zonnebrand, EHBO setje en wat extra (regen of wind)kleding. Uiteraard kan je deze lijst aanvullen met jouw eigen benodigdheden zoals fotografie spullen, wandelstokken, regenhoes voor de backpack, verrekijkers, zakmes en noem het maar op. Lunch mag je meenemen vanuit het hotel waar je vertrekt, maar er gaat natuurlijk niets boven een heerlijke Oostenrijkse lunch in een prachtige bergalm.

Routes

In totaal zijn er dus 12 routes van de Innsbruck Trek. Zes makkelijke en zes moeilijke die garant staan voor zes mooie dagen hiken. Blijf daarvoor en daarna ook zeker nog even in Innsbruck plakken. Zo kom je heerlijk tot rust en kan je jouw weg weer vervolgen naar huis of volgende avontuur. Wij deden zelf ook alle zes de etappes van de Innsbruck Trek. Check hier:

Keuzes

Het voordeel van deze reis is dat je een zeer comfortabele hike trip hebt. Je kiest zelf of je in drie- of viersterrenhotels wilt overnachten en of je individueel of met een gids loopt. Vervolgens staat het ontbijt en het diner voor je gereed in het hotel en wordt jouw bagage naar het volgende hotel gebracht. Dan is er nog een keuze of je met het openbaar vervoer naar de volgende plek gaat of met een taxi. De Innsbruck Trek is namelijk in alle omliggende bergen van Innsbruck. Zodoende moet je soms even reizen met een bus of taxi naar jouw beginpunt of hotel. Lees alle informatie op de speciale website.

AccommodatiesAlpenBergenEuropaGeorganiseerde reizenHuttentochtOostenrijkTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.