Innsbruck Trek ST2: Obsteig

door

De tweede etappe van de Innsbruck trek begint én eindigt in Obsteig. Het dorp ligt in de berggroep genaamd Mieminger Plateau, op ongeveer 40 kilometer ten westen van Innsbruck en geeft je direct een ander beeld van de regio. Het Mieminger Plateau staat bekend als een van de zonnigste regio’s van Tirol. Niet slecht dus om daar de wandeling voort te zetten.

Obsteig Innsbruck Trek 2

Obsteig

Deze dag staan er voor de makkelijkere route 700 hoogtemeters omhoog en naar beneden op het programma. Dit alles doe je in 12 kilometer en ongeveer zes uur tijd. Mocht je met meer energie zijn opgestaan, dan kan je ook kiezen voor de wat zwaardere variant. In dat geval hike van ook heen en weer naar Obsteig, maar maak je 1200 hoogtemeters in 15 kilometer. Je doet er dan ongeveer acht uur over. Vanuit de accommodatie begint de tweede etappe van de Innsbruck Trek direct. Je start de dag dus heerlijk met een ontbijtje en wandelt zo door het bos richting het restaurant Arzkasten. Indien je er met de auto bent, kan je daar ook de auto parkeren.

Lehnberghaus

Vanuit Arzkasten vervolg je de route naar het Lehnberghaus dat op ruim 1500 meter hoogte ligt. Een plek waar je heerlijk kan lunchen en genieten van typisch Tiroolse specialiteiten. Maar voordat je daar bent hike je eerst nog een deel langs de Sturlbach rivier en door het bos. Een prachtige wandeling die goed te doen is in de warme zomermaanden, maar in de winter ook bekend staat als een prachtige tourski route. Na enige tijd laat je de rivier achter je en begin je met stijgen. Totdat je bij het Lehnberghaus uitkomt. Afhankelijk van het tijdstip dat je bent vertrokken en welke route er nog voor je ligt, kan je hier even opladen. Of je doet dat juist op de terugweg.

Uitkijkpunt

Vanaf het Lehnberghaus wordt de hike iets pittiger. Indien je hebt gekozen voor de eenvoudigere route, eindigt die bij het uitkijkpunt. Een platform waar je een prachtig uitzicht hebt over de Inntal vallei. Dit is dan ook zeker de plek waar je even moet blijven. Indien je de meer uitdagende route kiest, ga je vanuit het uitzichtpunt verder naar de Wankspitze. In een steile trail loop je in ongeveer twee uur naar de 2200 meter hoge top van de Wankspitze. De klim wordt nog meer beloond dan bij het uitkijkpunt. Vanaf de Wankspitze zie je de overige toppen van onder andere het Ötztal en Stubai.

Obsteig Uitzichtpunt Innsbruck Trek

Afdaling

Nadat je het betreffende hoogtepunt hebt bereikt, is het tijd om weer af te dalen richting Obsteig. In het begin is de route vrijwel hetzelfde als dat je naar de top nam. Eenmaal terug bij het Lehnberghaus kan je nog even genieten van een late lunch of een verfrissend drankje. Vervolgens daal je via een andere bosweg weer af richting Obsteig. Meer informatie over de eenvoudigere en uitdagendere route vind je op de Innsbruck Trek website.

Obsteig Innsbruck Trek Header

AccommodatiesAlpenBergenEuropaGeorganiseerde reizenHuttentochtOostenrijkReisverhalenTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.