Innsbruck Trek ST3: Feldringalm naar Kühtai

door

Na de tweede etappe, komt de derde etappe van de Innsbruck Trek start bij de parkeerplaats van Sattele. Via de Feldringalm hike je deze dag naar Kühtai. Afhankelijk van de route die je deze dag kiest, kan het zijn dat je flink wat hoogtemeters gaat maken. Sattele ligt al op 1690 meter, waardoor je dat stuk al hebt gewonnen. De trail naar Kühtai zal je sowieso gaan verrassen.

Kühtai bos

Via de Feldringalm naar Kühtai

Je begint deze trail op de Pirchkogel bij Sattele. Vervolgens loopt het relatief brede pad door een prachtig bos met hier en daar een groene of met bloemen bezaaide vlakte. Na een kort stukje onderweg te zijn geweest, kom je bij de Feldringalm op 1888 meter uit. Je hebt dan dus al 200 hoogtemeters gemaakt en kan bij de Feldringalm heerlijk genieten van een welverdiend kopje koffie en een hapje. Neem ook zeker een kijkje in de alm, maar bij lekker weer is het een absolute must om op het prachtige terras te zitten en te genieten van het uitzicht.

Kühtai Feldringalm

The easy way

Mocht je besluiten om de makkelijkere route te kiezen, dan heb je nog maar iets meer dan 100 hoogtemeters te gaan. Het eerste stuk is relatief steil en door het bos, maar je bereikt vrij snel het hoogste punt van de trail. Bij de top en het Grünwaslkreuz ben je op 2017 meter en heb je een prachtig uitzicht op de bergen van Kühtai. Vanuit daar kan de afdaling weer worden ingezet. Via een prachtige trail genaamd Kaiser-Franz-Josef-Weg loop je verder door de bossen richting Kühtai. De makkelijkere route is ongeveer 10,5 kilometer die je in 4,5 uur aflegt. Tijdens deze 10,5 kilometer stijg je 650 hoogtemeters en daal je 350 meter.

Kühtai Feldringalm overzicht

Meer uitdaging

Voelen de benen vandaag goed, dan is de meer uitdagende variant jouw route vandaag. Vanuit de Feldringalm ga je naar de top van de Pirchkogel. Voordat je de 2828 meter hoge top hebt bereikt, moet je naast hiken ook wat klauteren. Maar geen zorgen, je hebt geen klimuitrusting nodig. Wat typisch is aan de Pirchkogel, is dat er geen kruis op de top staat. Gelukkig betekent dat niet dat het uitzicht er minder fenomenaal door is. Op een heldere dag kijk je er gigantisch ver weg. De uitdagendere route is ruim 11,5 kilometer en je doet daar ongeveer 7 uur over. Met ruim 1150 hoogtemeters stijgen en 900 hoogtemeters dalen, is het wel een pittigere tocht.

Minder uitdagend naar beneden

Uiteraard is de top van de Pirchkogel het moment om er heerlijk te lunchen, iets te drinken en te genieten van het uitzicht. Vervolgens daal je ongeveer 900 hoogtemeters af naar Kühtai. Als je Kühtai dan bijna hebt bereikt, kom je eerst nog langs de Dortmunder Hütte. Tijd voor een welverdiend hapje en drankje en een terugblik op een fantastische dag. Wij liepen deze etappe overigens met sneeuwschoenen, omdat we vroeg in het seizoen waren. Maak je geen zorgen, in de zomermaanden kan het gewoon met normale wandelschoenen. Boek jouw Innsbruck Trek hier.

Kühtai header Kühtai gipfelkreuz

AccommodatiesAlpenBergenEuropaGeorganiseerde reizenHuttentochtOostenrijkReisverhalenTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.