Fotocredits: Hanwag

De beste wandelschoen 2019 | voor mannen

door

Om te gaan hiken heb je niet veel nodig. Het enige dat echt niet mag ontbreken, zijn goede wandelschoenen. Hoe makkelijker jij uit de voeten kunt, hoe sneller en beter jij je voortbeweegt. Toch is het vaak lastig om de juiste schoen te vinden. Misschien wel omdat het aanbod aan wandelschoenen eindeloos groot is. En er komen ieder jaar weer nieuwe collecties bij. Om het jou wat makkelijker te maken bij jouw zoektocht naar de beste wandelschoen 2019 zetten wij een paar goede exemplaren voor je op een rij.

Adidas Terrex Free Hiker

Beste wandelschoen 2019-Adidas

We hebben de Terrex Free Hiker ook genoemd bij de ‘beste wandelschoen 2019 voor dames‘. Bijzonder aan deze schoen is namelijk dat hij er helemaal niet uitziet als een wandelschoen. Door de flexibele bovenwerkconstructie sluit de schoen perfect om iedere voet. Zelfs als je voeten opzetten na een lange dag hiken rekt de schoen mee. Ook is de Terrex Free Hiker uitgerust met een rubberen zool die voor goede demping zorgt. Hierdoor is deze schoen perfect geschikt voor lange afstandswandelingen. Dat zijn overigens wel wandelingen op vrij vlak terrein, want het is een A/B categorie schoen. Ga je hiken over ruiger terrein, dan heb je een schoen nodig die meer stevigheid geeft.

+ : Lichtgewicht, flexibel en stijlvol
– : De schoen is waterafstotend, maar niet waterdicht
Categorie: A/B
Geschikt voor: Dagtochten over goed begaanbaar terrein
Waterdicht: Nee
Gewicht (g/paar): 800

 

Lowa Ledra GTX Mid

Beste wandelschoen 2019-Lowa

Een stevigere schoen uit een hogere categorie is de Lowa Ledra GTX Mid. Good old Lowa staat al jaren in alle toplijstjes, dus ook in het overzicht van beste wandelschoen 2019 mag hij niet ontbreken. Vorig jaar was de nieuwe Lowa schoen vooral gericht op een perfecte zool. Bij de schoen van dit jaar ligt de focus op de voorvoet. De leest van de schoen is zo aangepast dat de voorvoet meer plaats heeft. Ook een vedersysteem met de handige flexloops zorgt ervoor dat je de schoen zo kunt strikken dat hij perfect om jouw voet heen past. De leren buitenkant zorgt voor stevigheid, maar voelt tegelijkertijd ook soepel aan, waardoor het lijkt alsof je de schoenen al jaren hebt.

+ : Comfortabel, soepel en toch stevig
– : De ontwikkelingen van vorig jaar op het gebied van de zool zijn niet meegenomen in deze schoen.
Categorie: B
Geschikt voor: Veelzijdige hikes. Van vlak terrein tot in de bergen.
Waterdicht: Ja
Gewicht (g/paar): 1200

 

Hanwag Alverstone II GTX

Beste wandelschoen 2019-Hanwag

Wat meteen opvalt aan de Alverstone II GTX van Hanwag is dat het een vrij hoge schoen is. Toch is dat juist het aller prettigste onderdeel van deze schoen. Rondom de enkels is de schoen heel robuust, waardoor hij extra stevigheid biedt. Daarboven, de schacht, is juist heel soepel. Daardoor beweegt de schoen lekker met je onderbeen mee. Ook het vetersysteem is bij de Hanwag Alverstone II GTX anders dan andere wandelschoenen. Door de zogenaamde Click-Clamp veterogen kun je de schoen namelijk strikken zoals jij wilt. Je kunt onder en boven, voor en achter los van elkaar vastmaken. Daardoor kun je het ene deel steviger strikken dan het andere gedeelte. Ideaal voor mannen die geen standaard voeten hebben. Deze features maken de Hanwag Alverstone II GTX misschien wel de aller beste wandelschoen 2019 voor heren.

+ : Stevig en toch soepel met een perfecte pasvorm
– : De prijs is vrij fors
Categorie: B/C
Geschikt voor: Meerdaagse trekkings en bergwandelingen
Waterdicht: Ja
Gewicht (g/paar): 1460

NieuwsReviewsTheHike.nlToplijstenWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.