Vitto Sommella - Unsplash

Voel je klein in Sequoia National Park

door

Sequoia National Park is één van de negen nationale parken in Californië. Het park staat bekend om de krachtige en reusachtige mammoetbomen, ook wel bekend als sequoia bomen, die een absolute must zijn om te bewonderen. Deze bomen bevinden zich in een rijke bosachtige omgeving. De ideale omgeving dus om een dag in te wandelen, al helemaal met een rugzak vol met lekkers voor een picknick halverwege de wandeling. Ik neem je in deze blog gaan mee in, wat naar mijn mening, het ideale rondje in Sequoia National Park is.

Volledige foto van verschillende sequoia bomen on Sequoia National Park in Californië
Credits: Manon Hormes

Sequoia National Park en Kings Canyon

Het zusje van Sequoia National Park is Kings Canyon. Ze liggen naast elkaar en hebben dezelfde ingang. Dit betekent dat het makkelijk is om beide parken te bezoeken. Al hoewel ik persoonlijk niet goed het verschil zie tussen de twee parken, is het zeker een bezoekje waard. Ik vertel later in de blog iets meer over mijn middag in Kings Canyon.

Uitzicht over Kings Canyon National Park vanuit de weg naar Sequoia National Park in Californië
Credits: Manon Hormes

Het ideale rondje in Sequoia National Park

  • Afstand: 8,5 miles, 13,7 kilometer
  • Hoogteverschil: 1210 feet, dat is iets meer dan 360 meter in hoogteverschill
  • De tocht begint bij de Sherman Tree Trail en volgt vervolgens het Congress Trail, Trail of the Sequoia, Tharps Log en Crescent Meadow om weer bij het startpunt uit te komen

Als je de hoogtepunten van Sequoia National Park wilt bekijken en bewonderen, is dit rondje van harte aan te bevelen. De wandeling begint bij de grootste boom in de wereld, General Sherman. Je staat dan meteen oog in oog met een mammoetboom, en dan ook nog eens de bekendste. De wandeling gaat daarna verder door verschillende boslandschappen. De kronkelende paden brengen je langs verschillende mammoetbomen met allemaal hun eigen naam. Ik voelde me ontzettend klein naast deze bomen, en ik ben absoluut geen kleine vrouw met mijn bijna twee meter.

Na twee-derde van de wandeling erop te hebben zitten, kozen we voor een zonnig plekje op een rots in Creasent Meadow om onze lunch op te eten. Tijdens deze picknick kregen we bezoek van een hert, dat helemaal niet bang was. In Sequoia National Park zit je echt op de eerste rang om de natuur in zijn volle glorie te bewonderen. Na deze boost van energie wandelden we weer terug naar het startpunt.

Ben wel gewaarschuwd; het laatste stukje terug naar de parkeerplaats is erg stijl omhoog, iets wat vermoeide en pijnlijke benen je niet in dank zullen afnemen.

Een groep sequoia bomen bij elkaar genaamd The Senate
Credits: Manon Hormes
Een vrouw vergeleken met een enorme Sequoia boom in Sequoia National Park
Credits: Manon Hormes

Naar de buren in Kings Canyon

Naast de grootste boom in de wereld, General Sherman, in Sequoia National Park staat er in Kings Canyon ook een oude bekende mammoetboom. Namelijk The Nations Christmas Tree, General Grant. Ook een reusachtige en indrukwekkende boom, die je zeker klein en jong laat voelen. Want hoe lang moet deze boom al niet bestaan om deze enorme maat te krijgen? Gewoon wauw!

In Kings Canyon vindt je dezelfde soort omgevingen als in Sequoia National Park. Alleen dan wel met een stuk meer wilde dieren, zoals herten, eekhoorns en zelfs slangen.

Hikers bij General Grant in Kings Canyon National Park in Californië
Credits: Manon Hormes

Control burns

In bosachtige gebieden is het ontstaan van een bosbrand natuurlijk niks nieuws. De wildland firefighters steken in het seizoen van de bosbranden daarom opzettelijk delen van het bos in brand, om op die manier het uitzaaien van enorme en rampzalige bosbranden te voorkomen. Dit noemen ze ook wel control burns. Tijdens de wandelingen in Sequoia National Park en Kings Canyon zagen we enkele van deze opstapelingen van hout, die dus in brand worden gestoken voor deze control burns. Ze waren er al een paar dagen mee bezig in de rest van het park, want dat was zeker te ruiken!

Voorbereiding op control burns in Kings Canyon National Park in Californië
Credits: Manon Hormes

Benieuwd naar de andere acht nationale parken van Californië?

Dit was gelukkig niet mijn enige blog over wandelen in een nationaal park in Californië. Ben je benieuwd hoe ik Yosemite National Park ervaren heb? Lees het hier. Of lees een van de andere verhalen over Upper Yosemite fall of kamperen in Yosemite.

BergenDagtochtMidden- en Zuid-AmerikaNationale parkenTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.