Thru hike; deze zeven wil je gelopen hebben

door

Wat is er nou leuker dan bewegen te combineren met reizen? Het is voor ons misschien wel de ultieme combi. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen goed voor je is en dat je je er beter door gaat voelen. Dit geldt hetzelfde voor in de natuur zijn. En het mooie is: overal ter wereld kan er gewandeld worden. Er zijn genoeg korte routes, maar ook een hoop hele lange trails. Je kan dus gerust je hike-bucketlist opstellen. Eerder hebben we je al verteld over de langste wandeling volgens Google. Dit keer hebben we het over de beste opties voor een thru hike, oftewel een hike van meerdere maanden. Dus regel maar vast een tijdje vrij bij de baas.

Heb je één van deze routes gelopen? Deel je ervaringen met ons via de comments, we zijn heel benieuwd! Meer weten over lange afstandswandelingen? Check deze artikelen over LAW Nederland en LAW Europa.

Thru hike, zeven mogelijkheden voor jou

Thru hike Pacific Crest Trail
Photo by Jason Flaherty on Unsplash

Pacific Crest Trail (PCT)

Pacific Crest Trail is een 4.265 kilometer lange trail die loopt van Mexico naar Californië, Oregon, Washinton en eindigt in Canada. Deze trail doet waar Amerika goed in is, namelijk big, bigger, biggest. Het neemt je mee langs de woestijnen in Mojave, de granieten rotsformaties van de Sierra Nevada en de vulkanen van de Coascade Range. Die laatste kan je in één keer doen (good luck!) of je deelt hem op in meerdere dagen. De verschillende landschappen, plekken en de mensen maken de PCT tot een schitterende hike die je een keer gedaan moet hebben.

Joris liep de Pacific Crest Trail en schreef er meerdere artikelen over op The Hike. Die lees je hier.

Trans Canada Trail

Liever een hike door heel Canada heen? Dan zit je met deze 24.000 kilometer lange route helemaal goed. Ja je leest het aantal kilometers goed. Dit is dan ook de langste trail ter wereld. 25 jaar hebben de Canadezen aan deze route gewerkt en hebben in 2017 het wereldrecord voor de langste route voor hikers verbroken. Je kunt de kilometers afleggen als thru hike, maar je kunt delen ook te paard, peddelend, fietsend, langlaufend en sneeuwscooterend doen. De route loopt langs waterwegen, groene, stedelijke en landelijke wegen en pakt ook delen van de wildernis mee.

Thru hike Trans Canada Trail
Photo by James Wheeler on Unsplash

Grand Italian Trail

We vliegen terug naar Europa en lopen dwars door Italië. All the way van de fantastische Dolomieten naar het puntje van de laars en zelfs het eiland Sardinië doet mee. Tijdens de Grand Italian Trail geniet je niet alleen van het prachtige uitzicht, maar ook van lekker eten. Na iedere fikse dagtocht kan je je reserves weer bijvullen met de nodige pasta’s en pizza’s. Na 6.166 kilometer zit de route erop.

Thru hike Grand Italian Trail Italiaanse Alpen
Photo by Claudio Carrozzo on Unsplash

Hokkaido Nature Trail

Deze trail heeft wat meer uitdaging in zich zitten. Op het Japanse eiland Hokkaido kan je 4.585 kilometer trotseren. Je loopt over een vulkanisch actief land, dus aan spanning geen gebrek. Ga over moeilijk begaanbare bergpassen en door de bossen en meren. Een thru hike die je brengt langs verschillende nationale parken en culturele hoogtepunten.

Thru hike Hokkaido
Photo by Laurisa Deacon on Unsplash

Baker Historical Trail

Een heel ander stukje van de wereld. Deze route neemt je mee van Oeganda naar Zuid Soedan en is 805 kilometer lang. Misschien niet één van de langste routes van de wereld, maar wel de langste van het Afrikaanse continent. Dat is ook al wat. Nog niet veel mensen hebben deze route gelopen. In 2013 is er een oorlog uitgebroken, maar die is inmiddels al een tijdje afgelopen. We kunnen dus weer (veilig) deze uitdaging aangaan.

Oeganda
Photo by Julie Ricard on Unsplash

Great Himalayan Trail

In totaal is de Great Himalayan Trail ongeveer 4.585 kilometer lang, waarvan het Nepal gedeelte zo’n 1.700 kilometer lang is. De route kent wel een flink hoogtepuntje, want je passeert een plek op 6200 meter hoogte. De route gaat via het Himalaya gebergte en door Nepal, Bhutan, India en Pakistan. Ze zijn nu zelfs bezig om deze trail te verlengen tot Tibet. Letterlijk een grensverleggende hike. En het is uitzicht is er één om u tegen te zeggen.

Thru hike Himalaya
Photo by Saravanan Rajaraman on Unsplash

Te Araroa

Voor de laatste thru hike gaan we naar het noorden van Nieuw-Zeeland. Loop in 3.000 kilometer van noord naar zuid over de magische eilanden. Van Cape Reinga in het noorden van Noordereiland, tot Bluff in het zuiden van het Zuidereiland. Of andersom.

Te Araroa Trail
Photo by Sébastien Goldberg on Unsplash

Bron:
BergenBestemmingenLangeafstandswandelingTheHike.nlToplijstenTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.