Terschelling, het ultieme onthaasten op het waddeneiland!

door

Reizen is over het algemeen genomen meestal erg tof. Soms echter, heel soms kan het wel eens een beetje tegenzitten: files op weg naar jouw bestemming of lange wachttijden op de luchthaven. Bedenk, dit hoort er allemaal bij en gelukkig zorgt het oponthoud er nooit voor dat we met reizen stoppen. Het kan ook anders: neem eens een keer de boot. De boot?? hoor ik je vragen. Ja, de boot. En dan bij voorkeur de boot naar een van onze Waddeneilanden; Terschelling. Niks geen wachttijden bij het inschepen; niks geen tekort aan zitplaatsen. Desgewenst neem je gewoon je auto mee naar je accommodatie, maar op de eilanden kun je heel goed zonder. Huur een fiets of ontdek ze gewoon met je wandelschoenen aan.

Terschelling

Terschelling

Wij kiezen voor een van onze favoriete eilanden: Terschelling. Terschelling is het derde Waddeneiland van links gezien. Om op het eiland te komen neem je de veerboot. Er is een heel goede veerdienst tussen Harlingen en West-Terschelling. Je kunt kiezen tussen de sneldienst of de gewone veerdienst. Deze laatste doet er ongeveer anderhalf uur over om over te varen. Dat lijkt misschien een hele tijd voor zo’n, relatief, klein stukje. Maar dat is het mooie nou net van deze dienst: je laat niet alleen het vaste land achter je, maar gaandeweg merk je ook dat het woord haast langzamerhand verdwijnt. En het kost geen enkele moeite om dit woord en gevoel even helemaal te verbannen tijdens je verblijf op dit magnifieke eiland.

Waddeneiland

Terschelling is een Waddeneiland van 30 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed. De stranden en duinen zijn er prachtig en hebben een totale lengte van ongeveer 30 kilometer. Op sommige plaatsen is het strand zeer breed tot wel 1 kilometer. Wil je vooral wandelen? Goed nieuws dan; Terschelling heeft maar liefst een 250 kilometer aan wandelpaden en onverharde wegen door de mooiste natuurgebieden. Ga je liever fietsen (er zijn op Terschelling in alle plaatsjes zaken waar je fietsen kunt huren)? Er is meer dan 70 kilometer aan fietspad, waardoor je op de mooiste plaatsen kunt komen zonder gestoord te worden van het autoverkeer.

Verblijf

En waar kan je dan verblijven op Terschelling? Nou, Terschelling is een echt vakantie-eiland, dus aan accommodatie geen gebrek: goede hotels, een vakantiepark, vele huisjes, een camping, je vindt het hier allemaal. Zelfs in het hoogseizoen is er altijd wel iets te boeken. Maar wil je ook voor de rust gaan, ga dan lekker in het naseizoen. En een droogje en een natje? Zeker in West Terschelling en Midsland zijn de nodige horecazaken te vinden, maar ook in de andere dorpjes kun je iets naar je gading vinden. En vergeet vooral niet langs te gaan bij de unieke strandtenten.

Onthaast (en snel een beetje!)

DagtochtEuropaNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.