Foto: Marcel van de Kerkhof

Pelgrimstocht Ons Kloosterpad is wandelen met diepgang

door

We weten dat Noord-Brabant een mooi aanbod heeft als het om wandelen gaat. Denk onder andere aan de Strabrechtse Heide en De Plateaux-Hageven. Prachtige natuurgebieden en de leukste routes. Aan dat aanbod is nu een nieuwe toegevoegd. De pelgrimstocht ‘Ons Kloosterpad’. De route neemt je mee door het Brabantse landschap én langs bijzondere kloosters. Weer eens wat nieuws dan de ‘standaard’ natuurgebieden.

Pelgrimstocht Ons Kloosterpad

2021 is in Brabant uitgeroepen tot Het Kloosterjaar. Speciaal hiervoor is een pad samengesteld die je langs een aantal kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant brengt. Het is een bijzonder pad die zeker een aanrader is als je van wat meer diepgang houdt.

Pelgrimstocht Ons Kloosterpad
Foto: Dolph Cantrijn 

Ons Kloosterpad, een prachtige wandelroute

De totale route van Ons Kloosterpad is 330 kilometer. Deze is opgedeeld in 15 etappes die ieder tussen de 16,5 en 28 kilometer zijn. De paden brengen je van klooster naar klooster. Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de kloosters en in sommige zelfs te blijven overnachten. Als je graag wilt overnachten, dan geven wij als tip om van tevoren goed te plannen waar en wanneer dat kan. Bij een aantal kloosters kan dit namelijk maar op specifieke dagen. Voor meer informatie over de routes en plekken om te overnachten klik hier.

Pelgrimstocht Ons Kloosterpad

Uniek inkijkje in de kloosters

Wat er zo speciaal is aan Ons Kloosterpad, is dat je de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de diversiteit van het kloosterleven. De kloosters hebben namelijk veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Sommige zijn erg gericht op stilte en beslotenheid, waar andere juist heel open en actief zijn. Om hier nog meer te weten over te komen, kan je dus blijven slapen. Wat ons betreft een speciale ervaring.

Alles over deze pelgrimstocht

Je kan als wandelaar van de pelgrimstocht het Bindboek aanschaffen. In dit boek staan verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen over de bijzondere plekken onderweg. Veel informatie over de route die jij dan aan het lopen bent. Daarin vind je ook de verschillende etappes en een beschrijving hiervan.

Lijkt het je nu best interessant om Ons Kloosterpad te gaan bewandelen en wil je meer informatie? Klik dan hier voor de website. Voor meer pelgrimsroutes klik hier.

Pelgrimstocht Ons Kloosterpad
DagtochtEuropaLangeafstandswandelingNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.