Credits: Ganapathy Kumar - Unsplash

Ervaar de Hondsrug anders tijdens een Vollemaanwandeling

door

Heb je al dé wandelroute van het jaar 2022, de Hondsrug, al gedaan? Dan heb je vast de prachtige duinen gezien, langs de veenpaden gewandeld en door de mysterieuze bossen getrokken. Nu kan deze geweldige wandelroute nog specialer worden. Hoe? Simpelweg door hem ’s avonds te lopen tijdens een Vollemaanwandeling. De eerstvolgende wandeling staat gepland voor vrijdag 12 augustus 2022. Ben jij erbij?

De Vollemaanwandeling 

De durvers onder ons hebben wel al eens hun wandelschoenen aangetrokken in het midden van de nacht en door bossen getrokken. Toch is deze Vollemaanwandeling net iets anders. De naam verklapt het al, het is tijdens een volle maan dus de Hondsrug is prachtig opgelicht. Geen paniek, er is geen kans op verdwalen. Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee tijdens de wandeling over de Hondsrug en legt je uit waar je op moet letten.

Vollemaanswandeling
Credits: Ganapathy Kumar – Unsplash

Anders dan overdag 

Waarom is een Vollemaanwandeling zo speciaal? Je leert niet enkel het gebied kennen op een heel ander tijdstip, je leert ook te vertrouwen op je andere zintuigen dan je zicht. Een ander voordeel is dat er ook geen andere bezoekers zijn. Hierdoor komen ook de meest bange diertjes naar buiten. ’s Nachts is er ook een heel ander leven in de Hondsrug. Dieren die je overdag nooit zou tegenkomen kun je nu ongestoord bewonderen. Spot jij de vleermuizen, bosuil of nachtzwaluw? 

Op naar de Vollemaanwandeling 

Ben je verkocht? Ja, wij ook. De eerstvolgende Vollemaanwandeling is 12 augustus. Ook op 10 september 2022 kun je zo’n wandeling doen. Rendez-vous aan het Buitencentrum Boomkroonpad om 20:30u. Gooi die beentjes maar los, want je gaat wandelen tot 22:00u. Ervaar een avond vol avontuur voor € 8,-.

DagtochtEuropaEventkalenderNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.