Credits: Joel Protasio - Unsplash

Dit zijn de tofste hikes in en rondom Las Vegas

door

De liefde voor hiken en het idee voor The Hike is ontstaan in Amerika. Het land van groot, groter, grootst, maar ook het land van prachtige natuur en prachtige nationale parken. Met wel tientallen nationale parken weet je in ieder geval zeker dat je qua natuur, absoluut niet snel uitgekeken bent. Eén van de steden waar je, als het om natuur gaat, niet meteen aan zou denken, is Las Vegas. Niet heel gek ook, aangezien het toch wel een ander imago heeft dan bijvoorbeeld de bergen van Montana in het noorden van Amerika. Maar niets is minder waar, wij laten je namelijk de tofste hikes zien in de omgeving van Las Vegas.

Hikes in en rondom Las Vegas

Las Vegas, de stad van de glitter en de glamour en waar niks te gek is. De casino’s vliegen je er om de oren en op elke hoek van de straat vind je wel een kapelletje om het huwelijksbootje in te springen en misschien ook meteen weer uit te vallen. Naast entertainment is de omgeving van Las Vegas ook een geschikte plek om te hiken. Op een minder dan een uur vanaf de stad zijn er namelijk al meer dan genoeg plekken die je laten zien wat voor entertainment ons moedertje natuur te bieden heeft. Verwacht rode rotsen en stenen trappetjes door de rotsen heen. De Las Vegas omgeving staat niet bekend om hun groene hikes, maar in de juiste tijd van het jaar kom je hier en daar toch nog aardig wat groene landschappen tegen. Het is daarnaast ook belangrijk om de juiste tijd van het jaar te kiezen voor de temperatuur. Aangezien Las Vegas een woestijnklimaat heeft kan het er flink koud, maar ook gloedje heet worden. Kies er dus voor om tussen deze temperaturen in te zitten. De maanden februari, maart, april en oktober hebben over het algemeen de prettigste temperatuur.

Hikes Las Vegas
Credits: Grant Cai – Unsplash

Petroglyph Trail

We beginnen gelijk met één van de bijzondere hikes in Las Vegas, namelijk de Petroglyph Trail in Sloan National Conservation Area ten zuiden van Las Vegas. Op deze zeven kilometer lange hike duik je de geschiedenis van Nevada in, de staat waar Las Vegas ligt. In het gebied zijn namelijk wel 300 rotstekeningen te vinden die in de stenen en keien van de trail zijn geëtst. De bijzondere tekeningen zijn naar schatting meer dan 4000 jaar oud. Je trouwe viervoeter moet je alleen thuislaten bij deze wandeling, want zij zijn hier niet toegestaan, net zoals mountainbikes en motoren. Met een hoogteverschil van ongeveer 150 meter, moet je af en toe wat klimmen en klauteren over de trail, maar over het algemeen is het geen moeilijke route om te lopen. Kies er ook voor om deze hike in de lente te lopen, aangezien dan de wilde woestijnbloemen tot leven komen en de grond zijn mooie kleur weer terug krijgt. Al met al absoluut één van de hikes in Las Vegas die je op je lijstje erbij wilt zetten.

Hikes Las Vegas petroglyph trail
Credits: Kevin Grant – Bigstock
Oude rotstekeningen in Sloan Canyon bij Las Vegas, Nevada

Guardian Angel Pass

Fan van de rode rotsen die je overal in het gebied rondom Las Vegas tegenkomt? Dan ben je hier aan het juiste adres. De Guardian Angel Pass in het Red Rock Canyon national conservation area is namelijk the place to be en ligt op 20 minuten afstand van Las Vegas. Deze inspannende hike is 3.2 miles, oftewel ongeveer vijf kilometer, en neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Deze hike nabij Las Vegas is populair in de omgeving en je komt daardoor onderweg ook veel hikers tegen. Daarnaast spot je hier en daar ook klimmers die de rode rotsen van het Red Rock Canyon trotseren. Verwacht zelf op deze hike ook veel klimmen en klauteren. Het is daarom minder geschikt voor kinderen en honden en voor de zeer onervaren hiker. Ben je wél klaar voor deze uitdaging, dan raden we hem zeker aan. Is dit niet de geschikte hike voor jou, maar ben je wel benieuwd naar het gebied? Neem dan ook een kijkje naar deze hikes in het Red Rock Canyon in Las Vegas: de Calico Tank hike, de Ice Box Canyon hike en de Calico Hills hike.

Golden Canyon Hike in het Death Valley National Park

Eén van de hikes die iets verder van Las Vegas af ligt, is de Golden Canyon hike in het Death Valley National Park. Voor deze hike moet je ongeveer een uurtje of twee in de auto, maar daar krijg je dan ook wel een heel bijzonder uitzicht voor terug. De naam van de hike zegt het eigenlijk al, je komt namelijk de mooiste glooiende gouden canyon tegen. Tijdende de anderhalf tot twee uur durende hike, loop je door het glooiende doolhofachtige landschap. De route is ongeveer 4,8 kilometer lang en vereist licht klimwerk, aangezien je soms over korte richels van ongeveer een meter hoog moet klimmen en onder lage overhangingen kruipt. Wil je jezelf nog wat meer uitdagen, dan is het ook mogelijk om er twee routes aan vast te plakken. Dit zijn de Gower Gulch en Badlands. Dit wordt ook wel de Complete Circuit genoemd en maakt de route 12,6 kilometer lang, wat je ongeveer 4,5 uur gaat kosten met een hoogteverschil van 254 meter. Een goede uitdaging dus.

Golden Canyon Trail in Death Valley National Park – Bigstock

Andere activiteiten en hikes in de buurt van Las Vegas

Naast deze te gekke hikes in en rondom Las Vegas is er in de buurt nog meer tofs te ontdekken. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje in de andere nationale parken in de buurt van Las Vegas. Kijk ook zeker naar de activiteiten die je daar kunt doen, zoals het maken van een rondrit bij zonsondergang. Daar komen met zekerheid mooie plaatjes van. Over rondrijden gesproken. Voor de echte langeafstandsroadtripper hebben we de volgende roadtrip voor je klaarstaan. Namelijk de ultieme roadtrip van New York naar Las Vegas, of andersom. Het ligt er maar net aan waar je begint. Duik daarnaast ook zeker de staat Arizona in om het bucketlist National Park Grand Canyon te bewonderen en kies er dan voor om de South Kaibab Trail te lopen. En als je dan toch in Arizona bent, kun je meteen een bezoekje brengen aan Antelope Canyon in Arizona.

Zo, volgens mij heb je nu weer een flink lijstje van toffe plekken die je kunt gaan bezoeken. Veel wandel- en reisplezier.

DagtochtNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.