Picture perfect: Antelope Canyon in Arizona, USA

door

Misschien wel de aller mooiste foto’s van Arizona maak je in Antelope Canyon. Dit pareltje is te vinden in het Navajo reservaat in Page en dat is dan weer redelijk dichtbij America’s meest bekende hotspot, de Grand Canyon. Dus ben je daar in de buurt? Neem dan zeker een kleine de-tour naar het plaatsje Page.

Stromende wateren hebben diepe gronden

Antelope Canyon bestaat uit twee afzonderlijke canyons. Enerzijds heb je Upper Antelope Canyon. Deze Canyon is ongeveer 44,3 meter diep en zo’n 400 meter lang. De Navajo-naam voor Upper Antelope Canyon is Tsé bighánílíní, wat ‘de plek betekent waar water door rotsen stroomt’. Ongeveer een kilometer verderop ligt Lower Antelope Canyon. Die canyon is iets langer, iets smaller en een stuk lastiger te bereiken. Lower Antelope Canyon is Hazdistazí. Ook wel ‘spiral rock arches’.

De Navajo namen beschrijven de canyons vrij letterlijk. De canyons zijn namelijk ontstaan als gevolg van overstromingen. In de loop der tijden zijn hele gangenstelsels weggeërodeerd. De zachtere steensoorten zijn afgesleten en de hardere rotsen gepolijst. Daardoor ontstonden mooie, ronde, gladde vormen. Door de dieptelagen en lichtinval ontstaan de meest prachtige kleuren.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

We kunnen niet anders zeggen dan dat Antelope Canyon adembenemend mooi is. Maar… be prepared op mega toerisme. De canyons zijn namelijk alleen toegankelijk via een guided tour. En daar wordt uitgebreid gebruik van gemaakt. Zorg dus dat je jouw tour op tijd boekt! Leuk aan de tours is overigens wel dat de gidsen je veel tips geven over hoe en waar je de perfecte foto kunt maken. Achter de schermen ziet dat er nog net iets toeristischer uit. Maar hee, op de foto’s ziet niemand dat.

DagtochtNationale parkenNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

4 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.