Wandel over de mooiste vlonderpaden in het Luxemburgse Haff Réimech

door

Luxemburg is een prachtig wandelland. Denk aan de fantastische Mullerthal Trail, de Escapardenne Trail en nog veel meer hikes. Daarnaast is Luxemburg ook een geweldig wijnland. En dat hebben ze met name te danken aan de Moezelregio. De Moezelregio in Luxemburg staat niet alleen bekend om de mooie wijnen en het karakteristieke landschap dat erbij komt kijken. Naast tal van leuke dorpjes, wandelmogelijkheden en natuurlijk het proeven van wijn, is er veel meer te doen. Zo kwamen we uit bij het Natuurreservaat Haff Réimech en het biodiversum. Een fantastisch natuurgebied met de mooiste vlonderpaden, gebouwen en een waar vogelparadijs.

Natuurreservaat Haff Réimech

Het natuurreservaat Haff Réimech is niet zomaar een gebied waar je terecht komt als je naar Luxemburg gaat. Toch komen er vogelspotters uit heel de wereld naar deze fascinerende plek. Het ruim 300 hectare grote natuurreservaat is ontstaan uit een voormalige Gravel Pit. Waar er vroeger zand en grind werd afgegraven, is het nu een oase voor water, vogels, vissen en wandelaars.

Haff Réimech is een waar vogelparadijs

Het beschermde natuurreservaat is dé ideale uitvalsbasis voor vogels. Van de ruim 300 verschillende soorten vogels die in Luxemburg voor komen, zijn er meer dan 250 gezien in Haff Réimech. Mocht je naast het wandelen dus ook wat vogels willen spotten of lekker genieten van alle vogelgeluiden, dan is dit the place to go. Van de woudalp, grote karekiet, fuut en veel meer bijzondere vogels fladderen hier vrolijk voorbij.

Hike rondom de Gravel Pit

Het gebied ontdek je uitsluitend te voet. Vanuit het Biodiversum heb je verschillende paden door Haff Réimech. Echt verdwalen zit er niet in, maar vooral genieten van de afwisselingen tussen de vlonderpaden, bossen, uitzichtpunten en het water is een echt genot. Neem een picknickkleed mee en geniet van dit man-made paradijs. De rondwandeling rondom het hele gebied is ruim 6 kilometer. Afhankelijk van jouw wandelsnelheid en de aantal stops die je tijdens de wandeling doet, doe je er ongeveer 2 uur over.

Alles uit jouw vakantie naar de Moezel regio in Luxemburg halen? Check dan alle ins-en-outs op de website van Visit Luxembourg.
DagtochtEuropaLuxemburgTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.