Engeland krijgt de langste kustwandeling ter wereld

door

Wandelen langs de kust, we krijgen er geen genoeg van. Van een prachtige hike over Texel of Zeeland, tot aan Bretagne, Cinque Terre of langs de Amalfikust. Eigenlijk overal waar er een kustlijn is, is het prachtig hiken. Mocht je ergens nog wat tijd vinden en ook niet uitgekeken raken op de oneindige blik over de zee, dan hebben we iets moois voor je! Engeland krijgt namelijk de langste kustwandeling van de wereld.

langste kustwandeling The England Coast Path

The England Coast Path is de langste kustwandeling ter wereld

De Engelse overheid heeft besloten om de komende jaren de langste kustwandeling ter wereld te openen. Hikers kunnen dan de volledige Engelse kustlijn bewandelen op The England Coast Path. Ruim 4500 kilometer aan één stuk langs de Engelse kustlijn, zonder de zee maar een moment uit het oog te verliezen. Nergens anders ter wereld vind je een kustwandeling die zo lang is.

The England Coast Path route

The England Coast Path is een aaneenschakeling van verschillende bestaande wandelpaden. Zo wordt de zeer bekende South West Coast Path onderdeel van The England Coast Path. Je maakt dus een toffe hike langs Cornwall, Dorset, Durdle Door, Jurassic Coastline, Dungeness shingle beach, Dover en het Norfolk Broads National Park.

Grote variëteit tijdens de langste kustwandeling ter wereld

Wandelaars zullen niet teleurgesteld worden tijdens de langste kustwandeling ter wereld. Zo heb je natuurlijk continu uitzicht op de zee, maar er is meer. Je loopt tijdens The England Coast Path door kleine dorpjes, grote steden, witte stranden, duinen, hoge kliffen, rotsen en meer Engelse heritage. Daarnaast zie je geregeld wat prachtige Britse eilanden in de zee liggen.

Plan jouw reis

In 2021 zal de totale trail af zijn. In januari 2020 is al ruim 60 procent van de route gereed, dus je kan al gedeeltes van The England Coast Path lopen. Wil je helemaal zeker zijn van een trail die af is, wacht dan tot de zomer van 2022. Dan heb je eveneens de grootste kans op lekker weer.

langste kustwandeling The England Coast Path duinen
EuropaTheHike.nlVerenigd KoninkrijkWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.