In de (Schotse) regen hiken is meditatief

door

Ik ga graag in september en oktober naar Schotland. Het weer is dan onvoorspelbaar en de regen komt wat vaker uit de hemel. Heerlijk! Ik hou van mooi weer, maar kan ook genieten van regen tijdens het hiken. Het voordeel is dat de kleine irritante muggen (midgets) zijn verdwenen en het geen file lopen op de paden is, want met regen kom je nou eenmaal minder mensen tegen. Ik wil graag dat de magische hooglanden er zoveel mogelijk voor mij alleen zijn. Dat is natuurlijk een utopie, maar het idee en het gevoel dat het mogelijk is, bezorgd me kippenvel. En in de (Schotse) regen hiken is meditatief.

Tig regenbogen op één dag

Gelukkig regent het in de hooglanden bijna nooit alle dagen en ook niet de hele dag achter elkaar door. Ondanks de prachtige vergezichten en de overweldigende natuur in Schotland, is alles met een paar zonnestralen toch net iets mooier. Het verschijnsel regenboog hoort bij de Highlands en die is meerdere keren per dag te bewonderen. Heb je wel eens meer dan 10x op 1 dag een regenboog gezien? Of 3 regenbogen naast elkaar?!

In de regen hiken is meditatief

Het tikken van de druppels op jouw regenkleding maakt dat je in jezelf gekeerd en met je eigen gedachten aan de slag bent. De regen zorgt ervoor dat je stil wordt en op het ritme van de regen de pas erin houdt.

Slecht weer bestaat niet. Slechte kleding wel

Een ander voordeel van regen is dat je goed gekleed moet zijn. Slecht weer bestaat namelijk niet. Slechte kleding wel. Een prachtige gezegde dat zowel aan Noorwegen, Zweden als Schotland wordt toegekend op internet. Anyway; voor mij een goede reden en een geldig excuus om mezelf de beste regenkleding te geven. Vaak een behoorlijke investering, maar wel één die lang meegaat en vooral op een flinke regendag veel waard is. De investering in jezelf “dwingt” je vervolgens ook weer om het buitenleven op te zoeken.

regen hiken

Ga eens wat vaker in het naseizoen op stap

Mijn tip is dan ook om eens vaker in het naseizoen op pad te gaan. In Nederland of voor het echte werk naar Schotland. Het regent vaak veel minder hard dan je denkt, maar ook de geuren komen los en de kleuren van de natuur zijn groener en verfrissender. De zonnestralen die altijd wel weer een keer verschijnen, lichten de dag en jouw hike op. Je zult versteld staan hoeveel kleuren groen en bruin je gaat zien.

Met anderen en toch alleen de afgelegen Highlands in

Regen geeft je het gevoel alleen met de natuur te zijn. In 2020 neem ik wederom enkele ondernemers mee op reis naar de Schotse Hooglanden. We starten de dag samen, maar wandelen gedurende de dag alleen. Soms in de regen, maar veelal niet. In de avond delen we onze inzichten en sparren we met elkaar over het ondernemerschap en alles wat ons nog meer bezig houdt. Check mijn website voor meer informatie over deze unieke ondernemersreis.

EuropaGezondheidTheHike.nlVerenigd KoninkrijkWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.