Angels Landing in Zion National Park vereist een vergunning

door

Voor één van Amerika’s meest populaire nationale parkwandelingen is vanaf 2022 een vergunning vereist. Ambtenaren van Zion National Park hebben aangekondigd dat je vanaf 1 april 2022 voor een bezoek aan de Angels landing zal moeten deelnemen aan een online loterij. Alleen op die manier heb je kans op het verkrijgen van een vergunning voor de beroemde hike. Tijdens deze wandeling beklim je een 1.488 voet (453,5 meter) hoge rotsformatie. Maar wees gerust, je wordt zeker beloond voor al je effort. Je hebt uiteindelijk een prachtig uitzicht op de canyons eronder.

Photo by Carl Nenzen Loven

Vergunningensysteem

Angels Landing een van de meest iconische bestemmingen in Zion National Park. Het afgeven van vergunningen zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans krijg om de wandeling te kunnen maken. Het systeem dat is ingevoerd, zal de drukte op het parcours verminderen, veiligheidsproblemen aanpakken en het bezoekers gemakkelijk maken om vooruit te plannen. Aangezien het nieuwe vergunningensysteem een werk in uitvoering is, worden bezoekers gevraagd om feedback te geven zodra het van start gaat. Op die manier kan het systeem eventueel nog verbeterd worden.

Eerste loterij op 3 januari

Geïnteresseerde reizigers moeten naar Recreation.gov gaan en 6 dollar (oftewel ongeveer 5,31 euro) betalen om deel te nemen aan een online loterij. Er zullen twee soorten loterijen zijn: seizoens- en last-minute loterijen. De eerste gaat op 3 januari open voor vergunningen vanaf 1 april. De gelukkige bezoekers die vergunningen krijgen, moeten dan 3 dollar (oftewel 2,66 euro) per persoon betalen. De vergoedingen gaan naar het ondersteunen van de parkwachters die de menigtestroom afhandelen en controles toestaan.

Overbevolking was een groot probleem

Te midden van de pandemie van het coronavirus zwollen de nationale parken van Amerika op met binnenlandse reizigers. Arches National Park, een van de “Mighty Five”-parken van Utah, moest bezoekers afwijzen toen de menigte te groot werd. Naast de erosie die kan worden veroorzaakt door te veel paar laarzen die over dezelfde paden lopen, kan overbevolking op korte termijn ook voor problemen zorgen. Zion National Park had in 2019 zelfs zo’n 4,5 miljoen bezoekers. Dat is zeker niet weinig.

Veel onervaren kampeerders en wandelaars bezochten dit jaar NPS-locaties. Velen lieten afval of graffiti achter of negeerden andere parkregels. Onvoorbereide bezoekers kunnen ook zonder water komen te zitten, zichzelf verwonden of hulpdiensten nodig hebben. Daarom is het belangrijk je goed in te informeren over deze hike, zodat je op en top voorbereid aan je wandeling kan beginnen.

Photo by Leslie Cross 

Populair maar gevaarlijk

De Angels Landing hike is een van de meest populaire in het NPS-netwerk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Er zijn daar sinds 2004 10 dodelijke slachtoffers bekend. Het meest recente slachtoffer was een 19-jarige wandelaar die in de herfst van 2019 van een rots afviel en stierf. Let dus vooral goed op wat je doet en op de stappen die je neemt. Het is belangrijk scherp te blijven bij de Angels Landing hike, om ongevallen te voorkomen.

Photo by Presley Roozenburg
ActiviteitNieuwsNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.