15 hikes in Zion National Park

door

Zion National Park is een park dat je zeker niet over mag slaan als je in West-Amerika bent. De hike liefhebber kan hier zijn hart ophalen aan prachtige natuur en hikes. Omdat Zion National Park erg groot is, geven we je hierbij een lijstje met de 15 hikes die te maken zijn vanuit het visitors center. Download de kaart hier.

Makkelijke hikes in Zion National Park

1. Pa’rus Trail

HikeRetourHoogtemeters
Pa'rus Trail2 uur
5,6 km
15 m
De Pa’rus Trail is een erg ontspannen wandeling door Zion. Het uitzicht bied je enkele bruggen over de rivier, diverse bloemen en er kunnen zelfs rendieren worden gespot. Dit is overigens de enige route door Zion waar honden en fietsen zijn toegestaan.

2. Archeology Trail

HikeRetourHoogtemeters
Archeology Trail30 minuten
0,6 km
24 m
Deze korte hike brengt je naar enkele prehistorische gebouwen in Zion. Het zanderige pad brengt je naar de top van de heuvel en geeft je een uitzicht over het Visitors Center en de Watchman camping.

3. Lower Emerald Pool Trail

HikeRetourHoogtemeters
Lower Emerald Trail1 uur
1,9 km
21 m
De Emerald Pools worden gezien als een oase in de woestijn. Na verschillende korte paden kom je uit de de wateren. Deze plek is uiterst geschikt voor een picknick.

4. The Grotto Trail

HikeRetourHoogtemeters
The Grotto Trail30 minuten
1,6 km
11 m
The Grotto Trail is niet een heel uitdagende hike, maar is erg lekker om te lopen op de dag na een flinke hike. Het eindpunt van deze hike is niet heel spannend, maar brengt je bij een picknick plaats.

5. Weeping Rock Trail

HikeRetourHoogtemeters
Weeping Rock Trail30 minuten
0,6 km
30 m
De Weeping Rock Trail is een korte, maar stijle hike. Ondanks dat het door de afstand niet echt een hike te noemen is, is het wel een van de meest iconische plaatsen van Zion. Je hebt in de inham van een rots een prachtig uitzicht, met beekjes, watervallen en hangende planten.

6. Riverside Walk

HikeRetourHoogtemeters
Riverside Walk1,5 uur
3,5 km
17 m
In de Riverside Walk loop je over de bestrating van de Temple of Sinawava naar de Virgin rivier. Mocht je nog wat verder willen hiken, dan kan je het pad vervolgen naar The Narrows (14).

Gemiddelde hikes in Zion National Park

7. Watchman Trail

HikeRetourHoogtemeters
Watchman Trail2 uur
4,3 km
112 m
De Watchman Trail geeft je aan het eind van het pad een prachtig uitzicht bij de Tower of the Virgin. Je beklimt niet letterlijk The Watchman zelf, maar het geeft je een prachtige introductie van wat Zion National Park je te bieden heeft.

8. Sand Bench Trail

HikeRetourHoogtemeters
Sand Bench Trail5 uur
12,2 km
142 m
Deze hike over volledig zand is ontstaan door een aardverschuiving. Na het bereiken van de top word je getrakteerd op een mooi uitzicht. Dit pad kan je overigens ook op een paard maken.

9. Upper Emerald Pool Trail

HikeRetourHoogtemeters
Upper Emerald Pool Trail1 uur
1,6 km
61 m
Een korte hike over een zand- en steenpad, met prachtige uitzichten over het park, de meren en watervallen. Tijdens deze hike loop je ook een stukje onder een waterval.

10. Kayenta Trail

HikeRetourHoogtemeters
Kayenta Trail2 uur
3,2 km
46 m

11. Canyon Overlook Trail

HikeRetourHoogtemeters
Canyon Overlook Trail1 uur
1,6 km
50 m
Deze relatief korte hike brengt je naar een van de beste fotografie plekken van Zion. Je loopt langs de afgrond, maar vrijwel de gehele hike is het pad afgeschermd met een hek.

Moeilijke hikes in Zion National Park

12. Angels Landing via West Rim Trail

HikeRetourHoogtemeters
Angels Landing via West Rim Trail4 uur
8,7 km
453 m
Angels Landing is bij uitstek de bekendste hike van Zion National Park. Het is een hike die zeker niet niet wordt aangeraden voor jonge kinderen en mensen die hoogtevrees hebben. Vooral het laatste deel van de hike is erg uitdagend. Daar zijn de paden erg nauw en stijl, met een diepe afgrond. Op sommige plekken zijn er daarom ook leuningen om jezelf in balans te houden. Het uitzicht na de hike is werkelijk fenomenaal.

13. Hidden Canyon Trail

HikeRetourHoogtemeters
Hidden Canyon Trail3 uur
3,9 km
259 m

14. Observation Point via East Rim Trail

HikeRetourHoogtemeters
Observation Point via East Rim Trail6 uur
12,9 km
655 m
Na Angels Landing is dit waarschijnlijk de populairste hike in Zion National Park. Bij het uitzichtpunt word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over Zion, met onder andere Angels Landing en Echo Canyon. In ruim 12,9 kilometer stijg je ongeveer 655 meter, niet voor beginners dus.

15. The Narrows via Riverside Walk

HikeRetourHoogtemeters
The Narrows via Riverside Walk8 uur
15,1 km
102 m
Deze hike is bij uitstek geschikt op een warme zomerdag. Je loopt namelijk veelal langs de rivier, waar je kan omdraaien wanneer jij maar wil. Probeer de hike sowieso te maken tot het mooiste gedeelte genaamd ‘Wall Street’. Check van tevoren wel even naar de condities bij het visitors center. Hoog water en overstromingen kunnen er namelijk voor zorgen dat deze hike is afgesloten.

BergenCanadaNationale parkenNatuurgebiedenNoord-AmerikaTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.